Je badkamer een nieuwe look geven: 5 budget ideeën

Geplaatst door

De badkamer is een heerlijke plek om te ontspannen voordat je een drukke werkdag tegemoet gaat of juist wanneer je de dag afsluit. Echter wordt een badkamer nog vaak gezien als een snelle pitstop voordat je naar het werk of je bed gaat. Dat is best zonde, want met een paar simpele budget ideeën kan je deze ruimte leuk en gezellig inrichten zodat je er meer van kan genieten. In eerste instantie denk je misschien dat deze ideeën voor de hand liggen, maar je staat er wellicht niet bij stil dat deze items je badkamer een compleet nieuwe look geven. Lees mee en laat je inspireren!

badkamer nieuwe look geven

1. Je badkamer een nieuwe look geven met planten

De badkamer lijkt misschien niet de plek om planten neer te zetten, maar eigenlijk kan het prima. Een beetje groen fleurt de ruimte meteen op. Je kunt bijvoorbeeld een paar kleine plantjes op de wasbak, badrand of vensterbank zetten, maar een hangplant is ook superleuk! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de planten tegen de vochtigheid in de badkamer kunnen. Kamerplanten die het goed doen in de badkamer zijn o.a. de Aloë Vera, Tillandsia, Venushaar, Lepelplant en Klimvijg. 

2. Een badkamerspiegel met verlichting

In de badkamer is een badkamerspiegel onmisbaar dus je mag gerust kiezen voor een mooie variant. Een spiegel is niet alleen handig, maar dit item kan er ook voor zorgen dat je kleine badkamer groter oogt. Wil je jouw badkamer een moderne look geven? Kies dan voor een badkamerspiegel met verlichting. Sommige van deze spiegels hebben zelfs een touch schakelaar en spiegelverwarming. Meer heb je niet nodig om je badkamer een nieuwe look te geven! Oké, aan een nieuwe badkamerspiegel ben je natuurlijk iets meer geld kwijt, maar het is nog altijd veel goedkoper dan de hele ruimte te verbouwen én je hebt er jarenlang plezier aan. 

badkamerspiegel

3. Een nieuwe badmat

Niets is fijner dan een badmat die zacht voelt aan je voeten als je uit de douche stapt. Heb je er al eens aan gedacht om een nieuwe badmat te kopen? Tegenwoordig zijn er tal van badmatten in allerlei kleuren en vormen. Je vindt dus sowieso eentje die bij jouw badkamerstijl past! Het is een eenvoudige manier om je badkamer een mini make-over te geven met weinig budget.

4. Een nieuw douchegordijn

Niet iedereen heeft een douchegordijn, maar als je er één hebt is het wellicht fijn om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Net als badmatten vind je douchegordijnen in tal van leuke kleuren en prints. Wat dacht je bijvoorbeeld van een douchegordijn met tropische plant? Als je hier ook nog een mooie kamerplant met combineert, dan creëer je binnen no time een urban jungle in de badkamer!

5. Luxe badkameraccessoires

Als je tenslotte voor een budget badkamer gaat, dan mis je misschien wel een luxueus gevoel. Door gebruik te maken van luxe badkameraccessoires is dat probleem direct opgelost. Denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen en/of geurstokjes, zachte handdoeken, mooie zeeppompjes en tandenborstelhouders. De kleine details doen het ‘m! 

luxe badkamer accessoires
Zo, dit zijn vijf budget ideeën om je badkamer een nieuwe look te geven. Aan het ene item ben je iets meer geld kwijt dan aan het andere, maar deze voorbeelden zijn nog altijd goedkoper dan je badkamer te verbouwen. Met slechts een paar kleine veranderingen creëer je al een wereld van verschil! 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *