Welke schoenen onder jurk dragen in de zomer?

Geplaatst door

Welke schoenen onder jurk zomer? – De zomer komt eraan en dat betekent dat we onze prachtige zomerjurken weer uit de kast mogen halen. Of je nu gaat werken, shoppen of een dagje naar het strand gaat, voor iedere gelegenheid is er wel een mooie jurk te vinden. De enige vraag die je je moet stellen, is welke schoenen er het beste onder passen. De keuze van je schoenen bepaalt namelijk de stijl van je outfit. Om je een handje te helpen, deel ik hieronder een aantal keuzemogelijkheden, gaande van comfortabele sneakers tot stoere veterboots. Voor welke stijl kies jij? 

welke schoenen onder jurk zomer

Welke schoenen onder jurk dragen in de zomer?

1) Schoenen met of zonder hak

Allereerst moet je beslissen of je er casual of juist gekleed uit wilt zien. Als je casual gekleed naar het werk of een feest gaat, dan kies je er waarschijnlijk voor om schoenen met een hak te dragen. Mocht je het niet gewend zijn om op hoge hakken te lopen, dan kan je ook prima voor iets luxere platte schoenen of schoenen met een lage hak kiezen. Sleehakken zijn ook een goede keuze want deze lopen best comfortabel en zien er toch stijlvol uit.

2) Stoere veterboots onder jurk

Zijn hakken niet jouw ding en hou je van een stoerdere look? Combineer je casual, vrouwelijke jurk dan met stoere veterboots. Vooral jurken met A-lijnen of strakke jurken met een lengte van mini tot op de knie, staan heel mooi bij veterboots. Deze combinatie is wellicht minder geschikt bij zakelijke en feestelijke gelegenheden, of wanneer het heel warm is. Gelukkig zijn er voor die momenten genoeg andere schoenen om uit te kiezen. 

3) Sneakers onder jurk

Welke platten schoenen onder jurk? Kun je sneakers onder een jurk dragen? Jazeker! Je kunt sneakers combineren met mini, halflange of maxi jurken. Bij een maxi jurk is het wel mooier als je nog een stukje enkel ziet, anders kan je look een beetje lomp overkomen. Als je dikke enkels hebt en deze slanker wilt laten lijken, kies je het beste voor lage sneakers in plaats van hoge sneakers.

sneakers onder jurk

4) Enkellaarsjes of cowboylaarzen onder jurk

Enkellaarsjes en cowboylaarzen kunnen ook, al zullen deze minder geschikt zijn op een warme zomerdag. Enkellaarsjes hebben het voordeel dat ze bij iedere outfit passen. Als je een stoerdere look wilt creëren, dan zijn cowboylaarzen een goede keuze. Je kunt voor korte cowboylaarzen kiezen of juist voor een paar dat halverwege je kuit eindigt. Het is maar net wat jij het mooiste vindt en wat past bij het weer. 

5) Instappers

Ten slotte kan je mooie instappers onder een jurk dragen. Instappers zijn veelzijdig en gemakkelijk aan- en uit te trekken. De naam zegt het eigenlijk al: je stapt er zo in. Deze schoenen hebben geen veters of gespen, wat ze heel comfortabel maakt. Je kunt instappers combineren bij zowel een casual als chique jurk.

Tip: om zweetvoeten te voorkomen, doe je er goed aan om footies te dragen. Dit zijn korte sokken die niet opvallen en volledig verdwijnen in je schoenen. Geen kat die het ziet, terwijl jij zorgeloos door het leven gaat in je trendy instappers! 

instappers

Welke schoenen draag jij het liefst onder een jurk in de zomer? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Blaren voorkomen: hoe vermijd je blaren?