Zo kan je makkelijk een outfit samenstellen

Geplaatst door

Een outfit samenstellen, heb jij er wel eens moeite mee? Je bent zeker niet de enige. Niet iedereen wordt met een gevoel voor stijl geboren. Daarnaast vult het internet zich iedere dag met nieuwe modetrends en ook de magazines staan er vol mee. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat je soms moeite ondervindt met het samenstellen van outfits. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee een outfit samenstellen een stuk makkelijker wordt. Ik zet ze graag op een rijtje voor je!

outfit samenstellen

1. Outfit samenstellen: begin met één speciaal kledingstuk

Een eerste tip voor het samenstellen van outfits is om vanuit een speciaal kledingstuk te starten, bijvoorbeeld een blouse met streepjes, een bloemenjurk of leren broek. Zo ben je zeker dat je een toffe outfit als eindresultaat zal hebben. Vul je outfit verder aan met bijpassende basics en voeg als laatste leuke accessoires en schoenen toe. Wil je graag meerdere outfits in één keer samenstellen? Werk dan verder met één van de basics uit deze outfit en voeg er andere bijpassende kledingstukken aan toe om er een leuke outfit mee te maken.

2. Ga voor strak en wijd

Wijde kledingstukken staan niet op nummer één van de nieuwste modetrends, maar ze zijn wel ideaal om een outfit mee samen te stellen. Vooral wijde items in combinatie met strakke kledingstukken doen het heel goed. Denk bijvoorbeeld aan een oversized trui en een skinny jeans, zoals op onderstaand voorbeeld. Ook een strakke top en flared pants is ontzettend leuk!

outfit combineren

3. Speel met kleuren

Tenslotte spelen ook kleuren een belangrijke rol bij je outfit. Echter is het dikwijls moeilijk om goede kleurencombinaties samen te stellen. Bepaalde kleurencombinaties zijn nu eenmaal niet zo geliefd, en niet iedere kleur past bij ieder mens. Dit is simpelweg een kwestie van proberen. Ga voor de spiegel staan en kijk welke kleuren(combinaties) je mooi staan en welke minder. Vraag je ook zeker af in welke kleuren je je het beste voelt, want uiteindelijk is dát het belangrijkste. Als je je goed voelt in een bepaalde outfit, dan zal je dat ook uitstralen!

Vergeet ook zeker niet om gouden of zilveren juwelen te dragen!

outfits samenstellen

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Welke schoenen onder jurk dragen in de zomer?

Hoe draag je veterboots? 4 x veterboots combineren!

2 reacties

  1. Heb vaak van die tja “spannende” combinaties, die eigenlijk niet goed bij elkaar passen. Moet toch wat vaker voor de spiegel staan en kijken welke kleuren bij mij passen.

Reacties zijn gesloten.