De kerstgeur in huis halen: 5 leuke ideeën

Geplaatst door

Kerstgeur in huis – De kerstboom staat, en ook de rest van het huis is kerstproof ingericht. Het enige wat misschien nog ontbreekt is de typische kerstgeur. Hoe Kerstmis ruikt is voor iedereen persoonlijk. Voor de één is het de geur van kaneel of dennen, voor de ander is het de geur van warme chocolademelk of versgebakken koekjes. Hieronder vind je alvast vijf leuke ideeën om de kerstgeur in huis te halen. Door deze tips te proberen, ontdek je snel welke geur bij jou het ultieme kerstgevoel oproept!

kerstgeur in huis

5 x de kerstgeur in huis halen

1. Haal écht kerstgroen in huis

Ga je ieder jaar voor een kunstkerstboom? Dan mis je misschien wel de geur van een authentieke boom. Gelukkig kan je alsnog van een kerstgeur genieten door écht kerstgroen in huis te halen. Een echte kerstkrans of een vaas met verschillende soorten groen kan al wonderen doen. 

2. Steek een kerst geurkaars aan

Tegenwoordig bestaan er kaarsen met een echte kerstgeur. De Yankee Candle geurkaarsen zijn hier een mooi voorbeeld van. Cederhout, dennennaalden, kaneel, vanille en nog veel andere geuren, zijn in kaarsvorm verkrijgbaar. Een extra voordeel aan kerst geurkaarsen is dat ze niet alleen lekker ruiken, maar dat ze ook voor een gezellige, warme kerstsfeer in huis zorgen. Daar word je toch gewoon blij van?!

3. Bak iets lekkers in de oven

Niets is heerlijker dan de geur van versgebakken koekjes. Bak een lekkere kaneelcake of een chocolade kersttaart en je huis vult zich vanzelf met een lekkere kerstgeur. En het leukste van al is: je mag het daarna zelf opeten. Je hebt er dus dubbel plezier van!

huis naar kerst ruiken

4. Geniet van een lekker kopje kerstthee

Als je aan Kerstmis denkt, denk je aan winter. Als je aan winter denkt, denk je aan koude temperaturen. En op een kille winterdag kan je wel een lekker kopje thee gebruiken (of twee, drie…). Zo brengt de smaak en de geur van de Yogi Tea Christmas Tea je helemaal in kerstsfeer. Deze kerstthee bevat een mix van kaneel, rooibos, sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Als je de kerstgeur hiermee nog niet in huis haalt, dan weet ik het ook niet meer. Hier vind je trouwens 10x de leukste kerstcadeautjes voor theeliefhebbers!

5. Ga in bad met een speciaal kerstproduct

Een laatste idee om de kerstgeur in huis te halen is door in bad te gaan met een speciaal kerstproduct. Gebruik bijvoorbeeld een kerstig ruikende bruisbal of een speciaal kerstbadproduct van Lush. De Lush Snow Fairy badproducten, die je in mijn Lush shoplog kunt zien, zijn hiervoor ideaal! Dompel jezelf onder in het heerlijk warme water en de geuren van Kerst. Kerstmuziekje erbij en genieten maar!

kerst bruisballen

Hoe haal jij de kerstgeur in huis? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Kersttrends 2023: stylen met kerststerren

5 Tips om te besparen op kerstversiering

Kerstverlichting voor buiten kopen? Check deze handige tips!