5 Tips om te besparen op kerstversiering

Geplaatst door

Besparen op kerstversiering – De maand december is voor veel mensen een fantastische maand. Het is een tijd van gezelligheid, van kerstverlichting, lekker eten… en van veel kosten! Omdat mensen zo van kerst houden, geven ze vaak meer uit dan ze beseffen. Vooral de kerstversiering ziet er altijd ontzettend leuk uit, waardoor men deze moeilijk kan weerstaan. Om te voorkomen dat je het nieuwe jaar start met een lege portemonnee, deel ik hieronder enkele tips om te besparen op kerstdecoratie. 

besparen op kerstversiering

Tips om te besparen op kerstversiering

1. Kies voor een houten kerstboom

De kerstboom staat natuurlijk centraal in de maand december. Toch kan je makkelijk besparen op de kerstboom en op de kerstverlichting. Als je ieder jaar een echte kerstboom koopt, dan lopen de kosten flink op. Daarnaast heeft een echte kerstboom best veel onderhoud nodig. Je kunt een echte kerstboom eventueel vervangen door een kunstkerstboom, maar dan moet je nog steeds veel geld uitgeven aan kerstballen, slingers en lampjes om je groene boom helemaal te vullen. Bovendien kan je geen jaren doen met een neppe kerstboom. 

Om geld te besparen op kerstversiering, kan je een houten kerstboom kopen. Bij Houtenkerstboom.com kan je kiezen uit een Spira (spiraal) of Yelka (3D) houten kerstboom als alternatieve kerstboom. Deze houten kerstbomen zijn misschien een tikkeltje duurder bij aankoop, maar dat geld win je snel weer terug. Een kerstboom van hout is zeer duurzaam want je kunt er jarenlang van genieten. Bovendien creëert hout een warme, gezellige sfeer wat de kerstdagen extra bijzonder maakt! Wedden dat je veel complimentjes krijgt over je originele kerstboom? 

spiraal houten kerstboom

Spiraal houten kerstboom (Spira)

3d houten kerstboom

3D houten kerstboom (Yelka)

2. Shop je kerstversiering ná de feestdagen

In eerste instantie klinkt dit een beetje raar, maar eigenlijk is het heel simpel: wanneer de decembermaand (bijna) voorbij is, geven veel winkels kortingen op de kerstdecoratie. Deze kortingen kunnen soms oplopen tot 50 of 70 procent! Als je geld wilt besparen op kerstversiering, dan kan jij hier aardig gebruik van maken. Oké, je moet de decoratie nog een jaartje opbergen, maar dan ben je alvast goed voorbereid voor volgend jaar en hoef je je geen zorgen meer te maken over het financiële plaatje. 

3. Ga voor tweedehands kerstversiering

Tegenwoordig zijn kringloopwinkels ontzettend hip. Je kunt er echte pareltjes vinden voor je interieur. Daarom is het een goed idee om in december eens een kringloopwinkel te bezoeken. Wie weet vind je wel een prachtige collectie vintage kerstballen voor een goedkoop prijsje. Je moet wel van een bonte kerstboom houden want een complete set kerstversiering zal je in deze winkels waarschijnlijk niet vinden. 

Je kunt natuurlijk ook kerstdecoratie ruilen met een goede vriend(in) of familielid. Door bijvoorbeeld van kerstballen te ruilen, hebben jullie allebei weer iets anders in huis om de kerstboom te versieren. Na de kerstdagen ruilen jullie gewoon weer terug. Best leuk, toch? 

besparen op kerstdecoratie

4. Haal de natuur in huis

Nog meer budget kerstdecoratie tips? Naast een houten kerstboom kan je de natuur nog meer in huis halen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar mooie dennentakken en zet ze in een vaas. Fleur de takken een beetje op met lampjes of kleine kerstballen. Verder kan je ook dennenappels verzamelen en deze opvullen in een vaas. Of wat dacht je van een mooie kerstkrans aan de deur? Als je een beetje creatief bent, kan je zelf een kerstkrans maken. Kerstdecoratie uit de natuur is goedkoop én origineel! 

5. Koop een vaste set kerstversiering

Hoe verleidelijk het ook is, het is eigenlijk helemaal niet nodig om ieder jaar nieuwe kerstversiering en kerstverlichting te kopen. Schaf een vaste set kerstversiering aan waar je blij van wordt en haal elk jaar dezelfde set van de zolder. Hergebruiken is één van de beste tips om te besparen. Kerst gaat tenslotte niet om de best versierde kerstboom. Het is een feest van gezellig samenzijn. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, zal je portemonnee in het nieuwe jaar niet zo leeg zijn!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kersttrends 2023: stylen met kerststerren