5 voordelen van een open kast

Geplaatst door

Voordelen van een open kast – Of je nu op zoek bent naar een nieuwe kledingkast, een boekenkast, dressoir of opbergkast: de kans is groot dat je een gesloten kast koopt. Het is immers fijn om al die rommel achter gesloten deuren te verbergen. Echter heeft een open kast ook veel voordelen. Als je ze allemaal eens op een rijtje zet, is het eigenlijk best zonde dat je niet voor een open kast kiest. Lees mee!

open kast

1. Voordelen van een open kast: mooi decoratiemiddel

Een open kast is een prachtig decoratiestuk in iedere ruimte. Zo kan je met een open kledingkast jouw mooie kleding laten zien. Een open dressoir in de woonkamer kan je dan weer gebruiken om de kamer persoonlijker te maken, bijvoorbeeld door boeken, foto’s, kaarsen of planten in de kast te zetten. Ook in de keuken is een open kast een goed idee. Je kunt de keukenkast bijvoorbeeld decoreren met mooie kookboeken, kruidenplantjes en je mooiste servies. In de kinderkamer is een kast zonder deuren dan weer heel tof om boeken en speelgoed te etaleren.

2. Een open kast betekent meer ruimte

Nog één van de voordelen van een open kast is dat je meer ruimte overhoudt. Er moeten immers geen deuren open gedaan worden. Dit is erg handig, zeker in een kleine badkamer of kleine slaapkamer. Met een kast zonder deuren kan je flink wat ruimte besparen.

3. Makkelijk en overzichtelijk

Een belangrijk pluspunt van een kast zonder deuren is dat je direct een goed overzicht hebt van wat er in de kast zit. Met een open kledingkast is het gemakkelijk om ’s ochtends of ’s avonds kleding uit te zoeken die je vandaag of morgen aan wilt trekken. Daarnaast zie je snel aan de geëtaleerde kleding of de kledingstukken mooi bij elkaar passen. In de keuken is een kast zonder deuren erg handig omdat je je dagelijkse keukengerei er in een handomdraai bij hebt. En in de kinderkamer kunnen kinderen makkelijk bij hun favoriete boeken, speelgoed en knuffels. 

open kledingkast

4. Een open kast met lades

Een open kast wordt nog een stuk praktischer als je er eentje kiest met een paar lades. In een open kledingkast met lades kan je bijvoorbeeld ondergoed en sokken kwijt, of andere spullen die je liever uit het zicht wilt houden. Een bijkomend pluspunt aan lades is dat ze geen extra ruimte in beslag nemen, net als de kast zonder deuren. Extra tip: vergeet zeker niet om een gedeelte van de kleerkast te voorzien van een stang om kledinghangers voor blouses en jassen op te hangen. Zo is de kast voor ieder kledingstuk geschikt!

5. Open kast stof

Tenslotte heeft een open kast ook een nadeel: stof kan er makkelijk bij. Gelukkig zijn daar een aantal oplossingen voor! Allereerst doe je er goed aan om een lichte kast te kopen, bij een donkere kast is stof sneller zichtbaar. Beperk ook planken in de kast want deze trekken veel stof aan. Bij een open kledingkast is het een goed idee om alleen de seizoensgebonden kleding op te hangen. In de winter kan je zomerkleding in een gesloten kast bewaren. Je kunt hiervoor ook opbergboxen of opbergmanden gebruiken. Door niet al je kleding in de kast op te hangen, voorkom je dat de niet gedragen kledingstukken stoffig worden.

boekenkast

Je leest het: een open kast biedt heel wat voordelen. Wil jij graag een open kast kopen? Op deze pagina vind je veel mooie inspiratie!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx