Kerstverlichting voor buiten kopen? Check deze handige tips!

Geplaatst door

Kerstverlichting voor buiten – Ben je van plan om de komende kerstperiode ook de buitenkant van je woning te decoreren? Denk aan kerstlampjes in de bomen, kerstverlichting aan de gevel en verlichte kerstfiguren op het gras. Er zijn tal van mogelijkheden als het om kerstverlichting voor buiten gaat. Uiteraard wil je er een paar winters van kunnen genieten en daarom is het belangrijk dat je de beste kerstverlichting voor buiten aanschaft. Heb je geen idee waar je zoal op moet letten? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel deel ik handige tips die je zoektocht een stuk makkelijker maken.

kerstverlichting voor buiten

Kerstverlichting voor buiten kopen? Check deze handige tips:

1. Koppelbare kerstverlichting

Misschien heb je er al eens over gehoord: koppelbare kerstverlichting. Met dit systeem kan je verschillende lichtsnoeren makkelijk aan elkaar koppelen. Op die manier hoef je dus niet meer te puzzelen met een hoop stekkers en snoeren, en bespaar je heel wat tijd en moeite. 

Wil je graag kerstverlichting aan de gevel of bij de dakgoot bevestigen? Dan zit je met de koppelbare kerstverlichting van kerstverlichtingbuiten.com helemaal goed! Vooral ijspegelverlichting met een koppelsysteem is ontzettend handig omdat je zo moeiteloos een volledige gevel of meerdere kanten van je woning kunt decoreren met hetzelfde systeem van kerstverlichting. Naast ijspegelverlichting kan je het handige koppelsysteem ook gebruiken voor kerstkransen, guirlandes en andere lichtsnoeren. Op die manier kan je buiten een magisch kersttafereel creëren! 

Voor de koppelbare kerstverlichting heb je overigens slechts één aansluitkabel nodig, waarbij er maar één stekker in het stopcontact hoeft te zitten. Als beginpunt neem je een startkabel van 1,5 meter die je eventueel kunt verlengen met een verlengkabel. Vervolgens kan je het beginpunt van een lichtsnoer telkens koppelen aan een uiteinde van een kabel. Deze koppeling werkt heel makkelijk en is in een mum van tijd geïnstalleerd.

ijspegelverlichting

2. Kerstverlichting met een timer

Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door kerstverlichting met een timer te gebruiken. Dit houdt in dat je een bepaalde tijdsperiode kunt instellen waarop de kerstlampjes automatisch aan gaan. Zodra het ingestelde tijdstip voorbij is, gaan de lampjes weer uit. Je hoeft dus niet iedere keer naar buiten te gaan om de lichtjes aan en uit te zetten. Door kerstverlichting met een timer te gebruiken, kies je voor luxe en gemak. Bovendien kan je flink wat energie besparen doordat de kerstverlichting niet onnodig aan blijft. En dat is niet onbelangrijk in een tijd waar de energieprijzen hoger dan ooit zijn.

3. LED kerstverlichting voor buiten

Over energieprijzen gesproken… De kerstlampjes van tegenwoordig zijn zeer energiezuinig. Zeker als je voor LED kerstverlichting kiest, hoef je je geen zorgen te maken dat je energierekening de hoogte in zal gaan. Met LED verlichting hebben de kerstlampjes weinig energie nodig en bovendien is het een duurzame keuze. Zo kan je dus zorgeloos genieten van die prachtige kerstverlichting buiten! LED verlichting is iets duurder bij aankoop, maar het gaat ook heel lang mee waardoor je het aankoopbedrag snel terugwint.

kerstverlichting buiten

4. Twinkly kerstverlichting

Hou je van veel variatie in de kerstdecoratie? Kies dan voor kerstlampjes waarvan je de kleuren kunt aanpassen. Waar je vroeger vooral wit, rood, geel en groen voorbij zag komen, heb je tegenwoordig de mogelijkheid om voor kerstverlichting in alle kleuren van de regenboog te kiezen.

Vooral Twinkly kerstverlichting is ontzettend hip! Hierbij kan je met een app op je gsm of tablet de kleur van de lampjes instellen. Zo kan je dus iedere dag een ander kleurtje instellen, mocht je dat leuk vinden. Er zijn ook tal van mooie effecten waaruit je kunt kiezen. Met slechts een paar klikken op je gsm kan je ze meteen instellen. Op die manier haal je het maximale uit je kerstverlichting voor buiten!

twinkly kerstverlichting

5. Kwalitatieve kerstverlichting

Ten slotte wil ik nog meegeven dat je het beste kiest voor kwalitatieve kerstverlichting. Het is immers de bedoeling dat de kerstverlichting voor buiten lang meegaat, het liefst enkele jaren. Kwalitatieve lampjes zijn extra stevig gemaakt waardoor ze een lange levensduur hebben. Aangezien het in de winter vaak hagelt, sneeuwt en vriest, moeten de lampjes wel tegen een stootje kunnen. 

Kerstverlichting van een matige tot slechte kwaliteit zal snel stuk gaan zodra het weer ook maar een beetje extremer wordt. Het omhulsel van de lampjes kan snel scheuren of de lampjes kunnen na een kort gebruik reeds uitvallen. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Daarom koop je beter kerstverlichting van goede kwaliteit dat bestaat uit sterke materialen.

Hou jij van kerstverlichting buiten? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kersttrends 2023: stylen met kerststerren