Recept: Lidl Verspakket Pompoensoep (mét foto’s)

Geplaatst door

Pompoensoep is één van mijn favoriete soepen in de herfst. Afgelopen weekend heb ik het Lidl Verspakket Pompoensoep geprobeerd. Dit maaltijdpakket bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om een heerlijk verse en gezonde soep op tafel te zetten. Ben je benieuwd hoe je deze pompoensoep maakt? Hieronder laat ik het je stap voor stap zien aan de hand van foto’s!

lidl verspakket pompoensoep

Lidl Verspakket Pompoensoep – € 3,49

In het Lidl maaltijdpakket pompoensoep zitten de volgende ingrediënten: 1 pompoen, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 wortel, 1 rode ui, 2 groentebouillonblokjes (20 gr), 1 knoflookteentje en 1 gemberwortel.

Dit moet je zelf toevoegen: 2 eetlepels (olijf)olie, 1 liter water en (cayenne)peper.

Het verspakket kost € 3,49 en is bedoeld voor 4 tot 6 personen. Volgens Lidl is de bereidingstijd 35 minuten, maar bij mij duurde het ongeveer 50 minuten (voorbereiding + koken) vooraleer de pompoensoep klaar was.

lidl maaltijdpakket pompoensoep

Recept pompoensoep

lidl pompoensoep

Spoel de groenten. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in grove blokken. 

wortel

Snij de wortel in fijne stukjes.

gemberwortel snijden

Schil de gemberwortel en snij fijn.

rode ui snijden

knoflook snijden

Pel en snipper de rode ui en knoflook. Ik gebruik hiervoor een uiensnijder. Dit is makkelijk én mijn ogen gaan veel minder tranen dan wanneer ik de ui met de hand snijd.

appelsnijder

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Voor wie het zich afvraagt: ik gebruik deze handige appelsnijder.

sinaasappel persen

Pers de sinaasappel en houd het sap apart.

Verhit de (olijf)olie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op een laag vuur. 

pompoensoep maken

Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten mee op een hoog vuur.

pompoensoep met appel

Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Dek de soep af en kook deze 20 minuten op een laag vuur. 

pompoensoep lidl

Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met (cayenne)peper. Ik heb slechts een beetje cayennepeper gebruikt omdat ik de soep heel lekker vindt zoals ze is. Als je het fijn vindt, kan je nog fijne stukjes gekruide kip of geraspte kokos als garnering toevoegen. 

En toen vergat ik een foto te maken van mijn kommetje soep, oeps! Maar dat verklapt wel hoe lekker het was 😉

Ervaring Lidl Verspakket Pompoensoep

Ik vind de Lidl pompoensoep echt heel lekker! Het is de eerste keer dat ik pompoensoep met appel, sinaasappel en gemberwortel heb gegeten en ik ben enorm verrast. Deze ingrediënten geven een licht fruitige, pittige en zoete smaak aan de soep. De pompoensoep bevat allemaal gezonde ingrediënten en vitaminen, iets wat we in deze coronatijd goed kunnen gebruiken!

Volgens Lidl is de inhoud geschikt voor vier tot zes personen, bij mij komt het neer op vier personen. Ook de bereidingstijd klopt niet helemaal. Volgens Lidl is de soep klaar op 35 minuten, maar hier duurde het zo’n 50 minuten: 30 minuten voorbereiding met snijden en 20 minuten koken. Helemaal niet erg, maar wel iets om mee rekening te houden als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt.

Ik vind zo’n maaltijdpakket heel fijn. Het is ideaal om nieuwe recepten te leren kennen die ook nog eens lekker en gezond zijn. Daarnaast zitten alle benodigdheden in het pakket, gemakkelijker kan niet! Het enige nadeel is dat het misschien goedkoper is om alle ingrediënten los te kopen, maar in ons Lidl filiaal is dat niet mogelijk omdat ze sommige producten niet los verkopen. 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Review: Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep 
                   Recept: Lidl Verspakket Groene Curry
                   Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl

4 reacties

  1. Bedankt voor je review! Ik heb dit pakket wel vaker gemaakt, maar nu had ik toevallig alle ingrediënten in huis, en kon zo toch mooi het recept maken!

  2. Je kunt de soep sneller klaar hebben door de flespompoen goed te wassen en dan in stukken te snijden ipv te schillen. De soep wordt daardoor ook wat dikker en blijft net zo lekker!

Reacties zijn gesloten.