Je kersenpitkussen schoonmaken: hoe doe je dat?

Geplaatst door

Gebruik jij je kersenpitkussen vaak tegen spierpijn of andere kwaaltjes? Dan is de kans groot dat je vergeet om hem daarna ook weer schoon te maken. Als je je pittenkussen regelmatig gebruikt, is het belangrijk dat hij op tijd een opfrisbeurt krijgt. Een kersenpitkussen schoonmaken, hoe doe je dat eigenlijk? Dat is makkelijker dan je in eerste instantie zou denken. Lees mee!

kersenpitkussen schoonmaken

Kussensloop over je kersenpitkussen

Je kersenpitkussen stinkt? Als eerste is het handig om altijd een kussensloop over je pittenkussen te doen. Zo blijft het kussen langer fris en hoef je het niet zo vaak te wassen. 

Kersenpitkussen schoonmaken in de wasmachine

Hoe kersenpitten reinigen? Ook al gebruik je een kussensloop, toch is het belangrijk om je pittenkussen regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je door het kussen eerst een halfuurtje in een emmer water te leggen. Zo kunnen de pitten al heel wat water absorberen. Daarna mag je het pittenkussen in de wasmachine doen. Het kan dat op het label staat dat hij niet in de wasmachine mag, maar hiermee wordt bedoeld dat je hem niet bij de rest van de was mag gooien. Een pittenkussen mag niet met wasmiddel en wasverzachter gewassen worden. Daarnaast moet de wasbeurt neutraal zijn en zet je het wasprogramma beter niet hoger dan 30 graden. 

Waszakje gebruiken

Het is verstandig om het kussen in een waszakje te doen. Stel dat er een scheurtje of een gat ontstaat en de kersenpitten willen ontsnappen, dan ligt in ieder geval niet de hele wasmachine onder de pitten. Dan ben je nog veel verder van huis. Bovendien overleeft een wasmachine dit niet altijd. 

Kersenpitkussen drogen

Leg het kussen na de wasbeurt op een dubbelgevouwen handdoek. De handdoek absorbeert de eerste nattigheid. Laat de pittenzak daarna aan de lucht drogen. Wanneer het drogen erg lang duurt, kan je de handdoek met het kussen een tijdje op de verwarming leggen. Schud het kussen goed op als het helemaal droog is. En voilà, zo gemakkelijk is dat: een kersenpitkussen geur verwijderen! Je kunt het kersenpitkussen opnieuw opwarmen in de microgolf als het volledig droog is. 

Kersenpitkussen kopen

Als het kussen beschadigd is door veelvuldig of foutief gebruik, dan mag je het niet meer gebruiken. De kans dat het kussen vuur vat is namelijk groot. De beschadiging maakt het warmtekussen erg kwetsbaar, dus de veiligste optie is dat je het vervangt door een nieuw pittenkussen

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx