Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl (met foto’s)

Geplaatst door

Brrr… Hebben jullie het ook zo koud? Ideaal weer voor een lekkere kom soep! Gisteren heb ik voor het eerst erwtensoep gemaakt. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van het Erwtensoep Verspakket Lidl. Dit pakket bevat bijna alle benodigde ingrediënten, op het vlees na. Daarnaast is het perfect voor mensen zoals ik die nog nooit erwtensoep hebben gemaakt. Er wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je de soep moet klaarmaken. Ben je benieuwd hoe je het erwtensoep pakket Lidl moet maken? En vooral, hoe de soep smaakt? Lees dan snel verder!

erwtensoep verspakket lidl

verspakket erwtensoep lidl

Verspakket erwtensoep Lidl – € 3,49

In het Lidl maaltijdpakket zitten de volgende ingrediënten: 2 wortels, knolselderij, 1 prei, 1 ui, selderij, zakje spliterwten (300 gram) en laurierblad. 

Dit moet je zelf toevoegen: 500 gram spekreepjes, 1 rookworst, 1,5 liter water, zout en peper.

Het erwtensoep pakket kost € 3,49 en is bedoeld voor 4 tot 6 personen. De bereidingstijd is 90 minuten. In eerste instantie vind ik deze bereidingstijd best lang, maar tijdens het koken wordt al snel duidelijk hoe dat komt.

Recept erwtensoep pakket Lidl

spliterwten

Spoel de spliterwten in een zeef.

erwtensoep lidl

Breng in een kookpot 1,5 liter water aan de kook met de spliterwten, de spekreepjes, het laurierblad en eventueel wat zout. Kook dit ongeveer 60 minuten zachtjes gaar. 

schuim verwijderen soep

Verwijder tussendoor het eventuele schuim van het water. In het begin is er veel schuim, maar dat verdwijnt snel weer. Roer regelmatig in de pot. 

groenten spoelen

Spoel de groenten. 

groenten erwtensoep

Schil de knolselderij en de wortels, en snij deze in kleine blokjes. Snij de prei in halve ringen. Pel en snipper de ui. Hak de selderij fijn. 

ajuin snijden

Handig om te weten: voor het snipperen van de ui gebruik ik een hakmolen. Dit werkt niet alleen makkelijk en snel, het voorkomt ook dat je ogen tranen tijdens het snijden!

erwtensoep groenten

erwtensoep

Na 60 minuten: voeg de groenten en de selderij toe aan de soep. Kook het geheel nog 30 minuten op een laag vuur. Roer af en toe in de soep. 

Bereid de rookworst volgens de verpakking en snij in sneetjes. Voeg de rookworst voor het opdienen toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Ik heb geen rookworst in huis en maak de soep alleen met spekreepjes, ook lekker!

lidl erwtensoep

Serveer de soep klassiek met roggebrood belegd met spek. Ook deze stap sla ik over omdat dit voor mij niet hoeft. Ik voeg er alleen nog een beetje peper aan toe.  

Ervaring erwtensoep Lidl verspakket

Ik vind de erwtensoep heel lekker! De soep is wel heel dik en daar hou ik niet zo van. Daarom heb ik er nog een beetje water aan toegevoegd. Het is een volle, voedzame soep met veel groenten die je snel een verzadigd gevoel geeft. En dan heb ik er nog geen rookworst bij gedaan… Het is geen soep waar ik drie kommetjes van zal eten, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Volgens Lidl zou de erwtensoep geschikt zijn voor 4 tot 6 personen. Ik heb er 4 volle soepkommetjes uit kunnen halen.

Ik ben aangenaam verrast van deze erwtensoep en ik ga ze zeker opnieuw kopen. Ik blijf zo’n verspakketten ontzettend handig vinden omdat je hiermee bijna alle ingrediënten bij elkaar hebt. Je hoeft alleen nog de stappen van het recept te volgen en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Hieronder vind je nog andere recepten van Lidl verspakketten die ik heb klaargemaakt. Allemaal aanraders!

Recept: Lidl Verspakket Groene Curry
Recept: Lidl Verspakket Pompoensoep
Review: Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Blij met je post want ik ben de wikkel met de bereidingswijze kwijtgeraakt. Ik maak de soep veganistisch door er paddenstoelenbouillonblokjes, pimentkorrels en vegan spekjes er door te doen. Zal anders smaken dan erwtensoep met vlees, als het maar lekker is!

  2. Heel erg lekker. Alleen heel raar, bij min verspakket zat ook 1 peer. Maar deze was ook lekker:)

    1. Fijn om te horen dat de soep lekker was. Inderdaad raar van die peer, maar het belangrijkste is dat het gesmaakt heeft 🙂

Reacties zijn gesloten.