Review: Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep

Geplaatst door

Lidl verspakket zoete aardappelsoep – Een kommetje verse soep smaakt altijd en daarnaast is het de ideale manier om veel groenten te eten. Die extra vitamientjes kunnen we immers goed gebruiken! Tijdens de wekelijkse boodschappen bij Lidl viel mijn oog op het Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep. Omdat ik nog nooit een verspakket heb geprobeerd en nog nooit zoete aardappel heb gegeten, nam ik dit verspakket mee naar huis. Ik was namelijk erg benieuwd naar de smaak hiervan. Inmiddels heb ik de zoete aardappelsoep gemaakt én gegeten. Vandaag deel ik het recept, vertel ik wat ik van de soep vind en wat mijn ervaring is met dit verspakket. Lees hier mijn review van het Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep!

lidl verspakket zoete aardappelsoep

Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep – € 3,59 

In het verspakket zitten de volgende ingrediënten: 1 zoete aardappel, 2 rode uien, 2 wortels, 1 rode paprika, 2 groentebouillonblokjes, knoflook en peterselie.

Dit moet je zelf toevoegen: (cayenne)peper, 750 ml water en 2 eetlepels olijfolie.

Het verspakket kost € 3,59 en is bedoeld voor vier personen. Volgens Lidl is de bereidingstijd 40 minuten, maar klopt dat wel?

lidl zoete aardappelsoep verspakket

Recept zoete aardappelsoep

lidl zoete aardappelsoep

Spoel de groenten. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de zoete aardappel, wortels en paprika in blokjes. Hak de peterselie fijn. Het snijden van de groenten neemt de meeste tijd in beslag.

Handig om te weten: voor het snipperen van de ui gebruik ik een hakmolen. Dit is makkelijk en snel én mijn ogen tranen er niet van!

ui en knoflook

Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui en knoflook 3 minuten op een lage temperatuur. 

zoete aardappelsoep maken

recept zoete aardappelsoep

Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Schep de groenten regelmatig om. 

zoete aardappelsoep recept

Voeg 750 ml water en de groentebouillonblokjes toe. Dek de soep af en kook 20 minuten op een lage temperatuur. 

soep mixen

Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met (cayenne)peper. Ik vind de zoete aardappelsoep heel lekker zoals ze is. Daarom heb ik er geen peper meer aan toegevoegd. Ik vind de soep wel heel dik dus ik heb er nog wat water bij gedaan. De smaak en textuur van de soep is natuurlijk persoonlijk. 

Garneer de soep met de fijngehakte peterselie. Voeg naar smaak vermicelli toe. Voeg linzen toe voor een extra rijkelijke soep en breng de soep eventueel op smaak met room. Ik heb enkel peterselie toegevoegd om de soep af te werken. Ik vind de soep heel lekker zoals ze is dus de extra ingrediënten zijn niet nodig voor mij. 

zoete aardappelsoep

Ervaring Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep

Ik zei het al eerder: ik vind de zoete aardappelsoep heel lekker! Het is de eerste keer dat ik zoete aardappel heb gegeten en het is me heel goed bevallen. De zoete smaak doet me denken aan pompoensoep. Ik vind dat er weinig verschil is in smaak. Aangezien pompoen een typische herfstgroente is, is het fijn om te weten dat ik nu ook aan de slag kan met zoete aardappel. Door het Lidl verspakket heb ik kennis gemaakt met zoete aardappel(soep) en dat vind ik heel leuk. Zeker omdat zoete aardappel heel gezond is. Deze groente zit bomvol vitamine C en is goed voor onze huid en algemene weerstand. Dit soepje ga ik dus wat vaker op het menu zetten!

Wat vind ik van het Lidl verspakket? Volgens Lidl is de inhoud geschikt voor 4 personen. Dat kan kloppen als je kleine kommetjes gebruikt. Ik gebruik standaard soepkommen en haal er 3 porties uit. Ook de bereidingstijd klopt niet helemaal. Op de verpakking staat een bereidingstijd van 40 minuten, maar ik ben er bijna een uur aan bezig geweest (inclusief koken). Vooral het snijden van de groenten neemt veel tijd in beslag.

Verder vind ik het verspakket heel leuk! Ik heb een recept gemaakt dat ik anders misschien nooit zou gemaakt hebben. Het is dus een ideale manier om nieuwe gerechten uit te proberen. Ook is het handig dat alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid in de verpakking zitten. Je hoeft zelf niet meer op zoek naar de ingrediënten want je hebt alles bij de hand.

Is het goedkoper om de ingrediënten los te kopen? Misschien wel, maar bij Lidl is dat niet mogelijk. In ons filiaal hebben ze geen zoete aardappelen. Daarnaast kan je geen losse ajuinen, wortelen en dergelijke kopen. Je moet direct een hele zak kopen. Hierdoor is de kans groot dat je de helft moet weggooien omdat je het niet tijdig gebruikt. Tenzij je een grote pot soep maakt en porties invriest natuurlijk!

Het Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep kost € 3,59 en is te koop bij Lidl.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5x Herfst recepten om het seizoen goed in te zetten

Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl                
   
Recept: Lidl Verspakket Pompoensoep                

Recept: Lidl Verspakket Groene Curry