Recept: Lidl Verspakket Groene Curry (mét foto’s)

Geplaatst door

Recept Lidl verspakket groene curry – Onlangs heb ik al twee Lidl verspakketten geprobeerd, namelijk de pompoensoep en zoete aardappelsoep. Omdat beide maaltijden heel erg in de smaak vielen, heb ik gisteren het Lidl verspakket groene curry gemaakt. Ik kan je nu al verklappen: ook dit gerecht is heerlijk! Ben je benieuwd hoe je het groene curry Lidl verspakket maakt? Hieronder laat ik het je stap voor stap zien aan de hand van foto’s. Kijk mee!

lidl verspakket groene curry

Lidl verspakket groene curry – € 3,99

In het Lidl maaltijdpakket groene curry zitten de volgende ingrediënten: 1 courgette, 1 aubergine, tomaten (160 gram), 1 ui, 1 groene paprika, 1 mini komkommer, brikje kokosmelk (200 ml) en een zakje groene currypasta (100 gram). 

groene curry lidl verspakket

Dit moet je zelf toevoegen: 2 eetlepels olijfolie, 300 gram kipfilet en 300 gram (basmati)rijst. Bij Lidl verkopen ze alleen 1 kg basmati rijst en 500 gram kipfiletreepjes dus ik heb een grotere portie gemaakt. 

Het groene curry verspakket kost € 3,99 en is bedoeld voor 4 personen. Volgens Lidl is de bereidingstijd 30 minuten, maar uit ervaring weet ik dat deze tijd niet helemaal klopt en je er langer aan bezig bent.

basmati rijst

Recept Lidl verspakket curry

groene curry verspakket

Spoel de groenten.

ui snijden

ui snipperen

Pel en snipper de ui. Ik gebruik hiervoor een uiensnijder. Dit is makkelijk en snel én zo kan je uien snijden zonder tranen. Moet jij ook altijd huilen als je ajuinen snijdt? Dan is een uiensnijder wellicht ook handig voor jou!

verspakket groene curry lidl

Snijd de courgette, aubergine, paprika, tomaten en komkommer in stukken. Volgens Lidl moet je nu de basmati rijst koken, maar ik kies ervoor om de rijst pas later klaar te maken en bak eerst de kip. Dit komt qua tijd beter uit vind ik. 

kip bakken

Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de kip en ui 4 minuten op matige temperatuur.

verspakket groene curry

Voeg de overige groenten toe en bak 4 minuten mee op middelhoge temperatuur.

fluffy rijst

basmati rijst koken

Ondertussen maak ik de rijst klaar. Ik hou van fluffy rijst en maak deze op mijn eigen manier klaar. Ik kook de rijst niet, maar ik pas een soort van stoomproces toe. Eerst was ik de rijst in een vergiet. Daarna gebruik ik per 1 kopje rijst 1,5 kopje water. Als het water begint te koken, doe ik de rijst in het water.

Ik zet dit op een laag vuur, voeg er een klontje boter aan toe en dek af met een deksel. Ik laat dit zo’n 20 minuten staan op het vuur zonder het deksel te openen. Dit laatste is heel belangrijk omdat je anders de stoom verliest. Zodra de rijst klaar is, gebruik ik een vork om de rijst om te roeren zodat hij mooi en fluffy wordt.

lidl currypasta

Voeg ondertussen de Lidl currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. 

lidl kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en laat de curry 15 minuten op lage temperatuur stoven met het deksel op de pan.

groene curry lidl

Serveer de groene curry met de rijst. Eventueel kan je de curry nog een beetje bestrooien met fijngehakte koriander en limoen uitpersen, maar voor mij is dat niet nodig.

Ervaring Lidl verspakket groene curry

Ik zei het al in de inleiding: deze Lidl groene curry is echt heel lekker! Als je op zoek bent naar een recept van groene curry met kip en groenten, dan kan ik dit verspakket zeker aanraden. Dit maaltijdpakket bevat veel groene curry groenten en de Lidl currypasta zorgt voor een heerlijke, licht pikante smaak. 

Volgens Lidl is de inhoud geschikt voor 4 personen en dat klopt wel. Wij zijn flinke eters en halen er 3 porties uit. De bereidingstijd van 30 minuten klopt niet, ik ben er zo’n 60 minuten aan bezig geweest: 40 minuten voorbereiding en 20 minuten sudderen en koken. Niet erg, maar wel iets om mee rekening te houden als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt. 

groene curry met kip en groenten

Ik ben heel tevreden over het groene curry Lidl verspakket en ga het zeker opnieuw kopen. Ik vind het ontzettend handig dat alle benodigdheden in het pakket zitten, op de rijst en kip na. Zelf had ik geen idee welke groene curry groenten ik moest gebruiken om dit gerecht klaar te maken en daar helpt dit pakket enorm bij. Misschien is het goedkoper om de ingrediënten los te kopen, maar in ons Lidl filiaal is dat niet mogelijk omdat ze sommige producten niet los verkopen.

Heb jij dit recept ook klaargemaakt? Dan ben ik erg benieuwd naar wat je ervan vindt!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl

2 reacties

Reacties zijn gesloten.