Last van muggen? 5 natuurlijke middelen tegen muggen

Geplaatst door

Niets kan je zomeravond of nachtrust zo erg verpesten als een rondzoemende mug. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel producten te koop die muggen op afstand houden. Maar ze zijn lang niet allemaal goed voor het milieu of voor je eigen gezondheid. In dit artikel deel ik vijf natuurlijke middelen tegen muggen. Dankzij deze natuurlijke manieren kan je muggen verjagen zonder giftige stoffen te gebruiken. Bovendien werken ze minstens even goed als de anti-muggen producten die je bij de drogist kunt kopen. 

natuurlijke middelen tegen muggen

1. Natuurlijke middelen tegen muggen: omring jezelf met lavendel

De geur van citroen schrikt muggen af, maar ook op lavendel zijn ze niet zo dol. Een bijkomend voordeel aan lavendel is dat je hier ook vliegen en motten mee op afstand houdt. Plaats een paar lavendelplanten in je tuin om muggen te bestrijden. Voor je gaat slapen, kan je lavendelolie op je huid wrijven. Huidproducten met lavendel werken als een natuurlijke insectenspray. Deze producten verbergen je natuurlijke lichaamsgeur waar muggen tot aangetrokken worden.

2. Muggen verjagen met etherische olie

Wrijf je je huid liever niet in met lavendelolie? Dan is het gebruik van etherische olie wellicht iets voor jou. Je kunt etherische olie verdampen in een mooie aroma diffuser of op een tissue. De lavendelolie zal de muggen niet schaden, maar wel wegjagen. Tip: de etherische oliën van Geurwolkje.nl zijn 100% natuurlijk en dus niet schadelijk voor mens en dier. Naast lavendelolie vind je nog veel andere geuren in de webshop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk zomer briesje of een bloemengeur in huis? 

etherische olie

3. Muggen bestrijden met knoflook

Wanneer je knoflook hebt gegeten, blijven muggen gegarandeerd op afstand. De knoflookgeur die na het eten vrijkomt uit je poriën is namelijk niet erg geliefd bij deze beestjes. Voeg dus gerust een extra teentje knoflook toe aan je maaltijd. Misschien is je partner iets minder blij met deze tip, maar het is voor de goede zaak: muggen weghouden!

4. Muggen weghouden: draag lichte kleuren

Een tip om overdag niet te veel last te hebben van de zoemende beestjes: draag lichte kleuren. Daar voelen muggen zich het minst tot aangetrokken, terwijl donkere kleuren meer opvallen. Draag je ’s nachts een slaapkleed of pyjama? Ook die kan je het best in lichte kleuren dragen. Muggen prikken namelijk het liefst bij zonsopkomst en bij zonsondergang. 

5. Blaas ze weg met een ventilator

Een ventilator is niet alleen handig om lekker te slapen tijdens hittegolf. Dit apparaat is ook ideaal om muggen op afstand te houden. Muggen zijn niet de allerbeste vliegers dus met een ventilator naast je bed raken ze zelfs niet tot bij jou. Richt de ventilator bij voorkeur naar de grond, aangezien muggen daar vaak vliegen om zoveel mogelijk wind te ontwijken.

Lees ook: Ventilator schoonmaken: zo doe je dat

ventilator

Zo, dit zijn vijf natuurlijke middelen tegen muggen. Door één of meerdere van deze middelen toe te passen, vermijd je een heleboel giftige stoffen. Hierdoor draag je je steentje bij aan het milieu én het is ook beter voor je gezondheid. Heb je toch een muggenbeet te pakken? Met deze keukenmiddelen kan je de muggenbeet jeuk stoppen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Mieren in huis bestrijden: 5 handige tips

Hoe houd je insecten buiten in de lente en zomer? 

GezondheidGezondheid