Geef je tuin een boost met FLOS outdoor verlichting

Geplaatst door

Een buitenlamp geeft veel sfeer en is onmisbaar in ieder seizoen. In de zomer tijdens een barbecue in schemering of tijdens een avondje bij de vuurkorf in de winter. Met buitenverlichting kan je genieten van verschillende sferen én geef je jouw tuin een boost. Als je ook nog eens voor design verlichting kiest, dan heb je binnen no time een prachtige eyecatcher in jouw tuin! In dit artikel ga ik het hebben over FLOS verlichting. FLOS is dé specialist op het gebied van prachtige Italiaanse design verlichting. Om jullie kennis te laten maken met dit merk, heb ik hieronder mijn favoriete FLOS outdoor verlichting op een rijtje gezet. Kijk je mee?

flos ignos lamp

1. FLOS Ipnos Buitenlamp

De FLOS Ipnos Buitenlamp is een ontwerp van Rossi & Bianchi. Het is een parallellepipedum, een open blok van puur licht met een minimalistische uitstraling. De leegte in het frame wordt gevuld met licht zonder dat je meteen doorhebt waar het licht eigenlijk vandaan komt. Dit geeft een magisch effect aan deze moderne lamp. De buitenlamp, die je trouwens ook perfect binnenshuis kunt plaatsen, is uitgerust met LED-technologie. De FLOS Ipnos lamp is gemaakt van geanodiseerd aluminium en verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: zwart, naturel of messing.

flos ignos lamp

2. FLOS Captain Flint Outdoor Vloerlamp

Als ik naar de FLOS outdoor verlichting kijk, dan mag de FLOS Captain Flint Outdoor Vloerlamp niet ontbreken. De FLOS Captain Flint is een ontwerp van Michael Anastassiades. Deze designer speelt in zijn ontwerpen met materialen en vormgeving, en dat zie je ook duidelijk terug aan de FLOS Captain Flint Vloerlamp. Het is een zeer elegante lamp die bestaat uit pure, natuurlijke materialen. De voet is gemaakt van marmer en de slanke staander die door de robuuste voet wordt ondersteund, is van roestvrijstaal of aluminium. Er zijn vier verschillende varianten verkrijgbaar die je in de webshop van MisterDesign kunt bekijken.

Je hebt de keuze uit een sfeervol warm licht dat je binnenshuis gewend bent of een variant dat een iets witter licht geeft. Ik hou vooral van het warme licht, dat creëert meteen een knusse sfeer! De kegel waaruit het licht diffuus schijnt is draaibaar en dimbaar. Hierdoor is de FLOS Captain Flint de perfecte leeslamp voor buiten, maar hij kan dus ook perfect binnen geplaatst worden.

flos captain flint outdoor vloerlamp

3. FLOS IC Light Outdoor Vloerlamp

Ook de FLOS IC Light Outdoor Vloerlamp is een ontwerp van Michael Anastassiades. De designer haalde zijn inspiratie uit een clip die hij online tegenkwam waarin een jongleur met ogenschijnlijk gemak ballen over zijn arm en de rand van zijn vingers liet rollen. Anastassiades was gefascineerd door deze magische vaardigheid en besloot een lamp te creëren die dit spel van balans vast zou leggen. Zo werd de FLOS IC Light ontworpen, een design lamp waarbij de bol lijkt te zweven maar tegelijkertijd bijna onzichtbaar is verbonden met de dunne, elegante staander. 

De Outdoor Vloerlamp is voorzien van een marmeren voet en heeft een staander in roestvrijstaal, diepbruin of zwart aluminium. Er zijn vier combinaties van het soort staander en voet mogelijk. Hiervoor verwijs ik je graag door naar de webshop van MisterDesign waar je alle mogelijkheden rustig kunt bekijken. Vind je de FLOS IC Light mooi, maar zou je deze lamp liever binnenshuis plaatsen? Ook dat is mogelijk. Deze FLOS outdoor verlichting is geschikt voor binnen én buiten!

flos ic light outdoor vloerlamp
Welke design lamp is jouw favoriet?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *