Muggenbeet jeuk stoppen met deze 5 keukenmiddeltjes

Geplaatst door

Hebben de zoemende muggen je inmiddels al te pakken gehad? Dan wil je natuurlijk die vervelende muggenbeet jeuk stoppen voordat je jezelf helemaal openkrabt. Met deze vijf keukenmiddeltjes kan je de jeuk meteen verzachten. Zet deze middelen alvast opzij want je zal ze in het muggenseizoen wellicht nog een keertje kunnen gebruiken. Zeker als je gevoelig voor muggenbeten bent!

muggenbeet jeuk stoppen

1. Muggenbeet jeuk stoppen: basilicum

Wat te doen bij jeuk muggenbeet? Basilicum werkt goed tegen muggenbult jeuken. Deze plant bevat namelijk Kamfer, een stofje dat de muggenbult verkoelt. Het enige wat je hoeft te doen is de basilicum scheuren en pletten. Daarna hoef je het enkel nog op de beet te wrijven en dat zal de jeuk direct verlichten.

2. Ijsblokjes

Wil je snel en makkelijk het jeukende en branderige gevoel tegengaan? Dan kan je een ijsblokje tegen de muggenbeet aanhouden. Doordat het ijsblokje zo koud is, verdooft het de uiteindes van de zenuwen voor een korte periode. In die tijd zal de jeuk grotendeels of zelfs helemaal weg zijn. Jammer genoeg komt het later wel terug. Gelukkig zijn ijsklontjes niet schadelijk en kan je dit proces zoveel herhalen als je wilt.

3. Citroen- en limoensap

Dit middel kan eerst een beetje prikken als je het op de beet aanbrengt, vooral als je de muggenbult hebt opengekrabd, maar het werkt wel heel goed tegen de jeuk. Een bijkomend pluspunt van citroen- en limoensap is dat het niet alleen de jeuk weghaalt, maar dat de sappen ook antibacteriële eigenschappen bevatten waardoor je infecties voorkomt. Let op: gebruik dit middel alleen binnenshuis want citroensap op je huid gaat niet goed samen met de zon.

4. Een bananenschil

Ja, je leest het goed: ook een bananenschil kan die vervelende muggenbeet jeuk stoppen. De suikers in de binnenkant van de bananenschil helpen om vocht uit de muggenbult te halen. Om jeuk te voorkomen of te verzachten, kan je hiermee over de bult wrijven.

5. Honing

Tenslotte werkt honing verrassend goed tegen jeuk van een muggenbult. Honing is misschien een beetje plakkerig, maar het werkt goed tegen ontstekingen en zorgt voor veel minder jeuk. Dit middel geeft de bult een kalmerend gevoel en dat is natuurlijk meer dan welkom.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Deze 5 natuurlijke middelen tegen muggen helpen muggenbeten voorkomen. Als je gevoelig voor muggenbeten bent, zijn deze middelen zeker het proberen waard!

GezondheidGezondheid

11 reacties

      1. als je de huid maar niet kapot hebt gekrabt werkt alle alcoholsoort goed.

  1. Stuk zeep een beetje nat maken en wrijven!! Laat maar drogen .

  2. Ik maak een papje van citroensap, water, tandpasta en notenboomblad
    Op de muggenbult smeeren en klaar, werkt perfect

Reacties zijn gesloten.