Opruimtips: 9 x spullen uit huis weggooien

Geplaatst door

Je staat er wellicht niet bij stil, maar door de jaren heen verzamel je een heleboel spullen in huis. Dingen die je nog wel hebt, maar die eigenlijk net zo goed weg kunnen. Spullen uit huis weggooien, het creëert meer ruimte in huis én het zorgt voor rust in je hoofd. Welke spullen uit je huis kan je weggooien? Ik help je graag een handje met deze spullen weggooien tips!

spullen uit huis weggooien

1. Welke spullen uit je huis kan je weggooien? Losse kabels!

Vrijwel in ieder huis slingeren kabels rond. Oplaadkabels, audiosnoeren, kabels voor de camera, verlengkabels en ga zo maar door. Sommige kabels gebruik je regelmatig, maar er zitten vast ook kabels bij die je nooit gebruikt. Misschien weet je niet meer bij welk apparaat ze horen of misschien heb je het apparaat zelfs niet meer in huis. Verzamel alle kabels en bekijk welke kabels je nog gebruikt. Rol de kabels op, doe er een elastiekje omheen en alles is weer netjes gebundeld.

2. Spullen uit huis weggooien: kortingsbonnen en kassatickets

Wie wordt er nu niet blij van kortingsbonnen? Alleen vergeet je ze soms wel eens te gebruiken. Met als resultaat dat de kortingsbonnen overal liggen: in je portemonnee, in je auto of in die ene rommellade. Als je graag kortingsbonnen gebruikt, hou dan goed in de gaten tot wanneer ze geldig zijn en leg ze op een plek waar je ze goed ziet. Zijn ze vervallen? Jammer, maar gooi ze direct in de vuilbak. Hetzelfde geldt voor oude kassatickets en gebruikte notitieblaadjes. Als je ze niet meer nodig hebt, gooi ze dan meteen weg.

3. Spullen weggooien tips: voorraadkast opruimen

Iedereen wil graag een opgeruimde voorraadkast, maar vroeg of laat wordt het weer een rommeltje. Maak er daarom een gewoonte van om de voorraadkast regelmatig op te ruimen. Haal alle producten uit de kast, kijk welke voedingswaren over datum zijn en gooi deze weg. Misschien kom je producten tegen die je niet meer gebruikt, maar waarvan de houdbaarheidsdatum nog goed is. Met die producten kan je wellicht nog iemand anders een plezier doen. Lees hier 10 keukenspullen die je vandaag nog kunt weggooien!

4. Kleding weggooien tips

Heeft je kleerkast een opfrisbeurt nodig? Doe je kledingkast open en kijk welke kleding je nog draagt en welke niet. Passen sommige kleren niet meer of zijn ze totaal jouw smaak niet meer, maak er dan iemand anders blij mee. Vraag eens rond bij familie of vrienden of ze geïnteresseerd zijn. Anders kan je de kleding naar de kringloopwinkel brengen, als deze terug open gaat. Je kunt de kleding ook tweedehands verkopen, zo verdien je er nog een centje aan. Het is maar net wat jij het fijnste vindt. Alles is beter dan kleding weggooien, toch? Hier vind je 5 tips om je kleerkast snel op te frissen!

5. Vervallen verzorgingsproducten en make-up

Spullen uit huis weggooien? Dan denk ik ook aan vervallen verzorgingsproducten en make-up. Deze producten hebben niet voor niets een houdbaarheidsdatum. Na een tijdje valt de samenstelling uit elkaar en zal het product niet meer het gewenste resultaat geven. In het ergste geval kan je huid er zelfs gevoelig op reageren. Een body lotion die je twee jaar geleden voor het laatst hebt gebruikt, kan je beter niet meer op je huid smeren. Een tip is om één verpakking per keer open te maken, dus slechts één mascara in plaats van drie verschillende mascara’s tegelijk. Op die manier gaat er geen product verloren en kan jij er langer van genieten.

make up opruimen

6. Vervallen medicijnen

Nog iets wat vaak wordt vergeten: medicijnen. Maak af en toe tijd vrij voor het opruimen van het medicijnenkastje. Zo maak je meer plaats vrij én je voorkomt dat je medicijnen inneemt die al lang over datum zijn. Wist je trouwens dat je medicatie beter niet in de badkamer bewaard? In dit artikel kan je er meer over lezen!

7. Mini flesjes uit hotels en staaltjes parfum

Shampoo flesjes en zeepjes uit hotels: je krijgt ze gratis dus je neemt ze mee naar huis. Maar vaak vergeet je ze te gebruiken en blijven ze rondslingeren in de badkamerkast of toilettas. Laat ze de volgende keer dus gewoon staan als je weet dat je ze toch niet gaat gebruiken. Of maak er iemand anders blij mee! Hetzelfde geldt voor staaltjes parfum of verzorgingsproducten die je gratis bij een aankoop krijgt. Gebruik je ze niet? Geef ze dan aan iemand of gooi ze weg.

8. Boeken

Heb jij veel boeken in de kast staan waar je al jaren niet meer naar omkijkt? Misschien moet je dan maar eens overwegen om ze weg te doen. Vraag eventueel rond bij familie of vrienden of ze er iets mee kunnen doen. Anders kan je de boeken binnenkort naar de kringloopwinkel brengen of tweedehands verkopen. Zo krijgen je boeken toch nog een tweede leven en staan ze niet te verstoffen in de kast. 

9. Tijdschriften

Wat te doen met oude spullen? Denk bijvoorbeeld aan oude tijdschriften. Misschien ben je van plan om er later nog eens door te bladeren en wil je ze daarom graag bijhouden. Maar wees eens eerlijk, kan je er niet beter iemand anders blij mee maken? Je kunt ze bijvoorbeeld naar de wachtkamer van je huisarts brengen of naar de school van je kind(eren). Op die plekken kunnen ze tijdschriften immers goed gebruiken!

tijdschriften

Zo, dit zijn mijn opruimtips! Je kunt alvast deze spullen uit huis weggooien om meer ruimte en rust te creëren. Eens je hebt opgeruimd is het natuurlijk belangrijk om dit regelmatig te herhalen. Alleen zo voorkom je dat alles straks weer een grote rommel wordt. Vertel, heb jij ook teveel spullen in huis? Welke spullen wil jij graag eens opruimen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 6 Tips om je administratie thuis op orde te krijgen (en te houden)