5 tips om je kleerkast snel op te frissen

Geplaatst door
Het is bijna herfst en dat wil zeggen dat het weer tijd is om onze warme truien en vesten tevoorschijn te halen. Een minder leuk klusje is dat we onze kledingkast daarvoor onder handen moeten nemen. Heeft je kleerkast een opfrisbeurt nodig, maar heb je geen zin om er teveel tijd aan te spenderen? Ik heb 5 tips voor je!
 
kleerkast herfst

1. DRIE STAPELTJES

Maak drie stapels op je bed. Een stapel met kleding die je nu in je kleerkast wil hangen, een stapel met kleding die je ergens anders wil opbergen, en een stapel met kleding die weg mag. Denk hierbij volgens de seizoenen. Berg je zomerkledij bijvoorbeeld op in makkelijke opbergboxen. Twijfel je over een kledingstuk? Vraag jezelf dan af wanneer je dit voor het laatst hebt gedragen. Is het lang geleden? Dan gooi je het beter weg (zie puntje 5). 
 
2. SOORT PER SOORT
 
Zijn alle kledingstukken om op te bergen of weg te gooien aan de kant? Super! Dan kan je nu beginnen met stapeltjes te maken soort per soort. Broeken bij broeken en truien bij truien. Maak de stapeltjes zo praktisch mogelijk. Hou niet alleen rekening met de soorten, maar ook met de draagbaarheid, bijvoorbeeld door dezelfde kleuren en/of stoffen bij elkaar te leggen.
 
3. DENK IN OUTFITS
 
Als je een overzicht hebt van alle kleding, dan is het handig om mooie combinaties te maken en je outfits pasklaar in de kast te hangen. Dit zal je ’s ochtends veel tijd besparen én zo zal je ook direct zien welke kledingstukken eigenlijk echt niet meer in je garderobe passen. 
 
4. GEEF ALLES EEN PLAATS
 
Heb je stapeltjes gemaakt? En outfits bij elkaar gedacht? Dan kan je alles de juiste plaats geven. Hang je outfits op kapstokken en leg je stapeltjes kleding op planken. De kleren die je het vaakst draagt leg je op de makkelijkst bereikbare planken. De rest leg je op de onderste of bovenste plank. Voor ondergoed, sokken, sjaals en andere accessoires kan je eventueel mandjes gebruiken. Dit is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook mooi en netjes uit. Merk je dat je te weinig opbergruimte in je kast hebt? Dan moet je misschien kijken voor een kleerkast die groter en praktischer is. Met goed gereedschap van Mastertools is een kast makkelijk in elkaar te zetten. 
 
5. NIETS GAAT VERLOREN
 
Ben je klaar? Ga dan nog eens door alle kleren die weg mogen en kijk welke kleren je eventueel kan weggeven aan vriendinnen, tweedehands kan verkopen of naar de kringloopwinkel kan brengen. Zo breng je niet alleen orde in je kleerkast maar maak je er ook andere mensen blij mee!
 
 Ga jij jouw kleerkast opfrissen voor de herfst?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Ugh, dit moet ik dringend eens doen. Mijn kleerkast hangt helemaal vol, maar ik draag er maar een fractie van. Een klusje dat ik maar blijf uitstellen …

  2. Oh zwijg! Ik moet er dringend eens aan beginnen. Heb maar een halve PAX kast om te vullen, dus sowieso moet er regelmatig 'gesnoeid' worden..

Reacties zijn gesloten.