Opgebrande kaars? Restjes kaarsvet verwijderen is makkelijk!

Geplaatst door

Niets is zo gezellig als kaarsen in huis. Zeker als ze ook nog eens heerlijk ruiken. Is je kaars zo goed als opgebrand? Dan is het zonde om dat mooie potje zomaar weg te gooien. Je kunt het oude kaarspotje immers nog op verschillende manieren gebruiken. Als het potje doorschijnend is, dan kan je er nog een waxinelichtje in zetten. Je kunt het potje ook in de badkamer gebruiken, bijvoorbeeld om je make-up kwasten in te bewaren. Of als het een kleiner potje is: je voorraad wattenstaafjes. Maar voor je het kaarspotje kunt hergebruiken, moet je natuurlijk de restjes kaarsvet verwijderen. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet hoe je dit het beste aanpakt. Lees mee!

restjes kaarsvet verwijderen

Restjes kaarsvet verwijderen diepvries

De meest eenvoudige manier is om het kaarspotje een aantal uur in de diepvries te zetten. Hierdoor zal het kaarsvet krimpen zodat je het makkelijk uit het potje kunt halen. Komt het er niet vanzelf uit? Dan kan je de restjes kaarsvet onderaan in je potje makkelijk met een mes in stukken snijden. Kaarsvet uit kaarshouder verwijderen of kaarsvet uit glas verwijderen? Dat doe je op dezelfde manier!

Restjes kaarsvet verwijderen kokend water

Een andere tip is om het kaarsvet te laten smelten. Dat kan je doen door je potje met restjes kaarsvet tot net onder de bovenrand te vullen met kokend water. Zet altijd een bord of schaaltje onder je potje om de ondergrond waarop je werkt te beschermen. Het warme water zorgt ervoor dat de was gaat smelten en komt bovendrijven. Laat het kaarsvet goed afkoelen en verwijder het door met je vinger aan één kant het rondje naar beneden te duwen. Op die manier komt het los en kan je het makkelijk weggooien. Als je op zoek bent naar een kaarsvet oplosmiddel, dan is kokend water de oplossing!

kaarsvet restjes verwijderen

Oude kaarspotje schoonmaken

Zijn de restjes kaarsvet eruit? Goed zo, dan hoef je enkel het potje nog schoon te maken. Je kunt een kaarsenhouder schoonmaken door het in de vaatwasser te stoppen of met de hand af te wassen. Soms zijn de etiketten op kaarsen zo mooi dat je ze erop wilt laten. Wil je het etiket op het potje toch liever verwijderen? Je kunt het etiket makkelijk losweken in heet water. De achtergebleven lijmresten kan je met afwasmiddel afwassen. 

Zo, met deze tips haal je de restjes kaarsvet er snel en makkelijk uit. Lees hier nog meer hacks om kaarsvet te verwijderen

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

2 reacties

  1. Ik gebruik altijd kokend water om de restjes te verwijderen, zo handig. Dat van die diepvries wist ik totaal niet.

Reacties zijn gesloten.