6 tips om je gelukkiger te voelen

Geplaatst door

Iedereen wil graag gelukkig zijn en zou zich het liefst iedere dag blij voelen. Maar ondanks dat je je graag vrolijk wil voelen, blijkt het in de praktijk niet altijd zo makkelijk. Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor je je terecht ongelukkig voelt. Maar soms kan je je ook ongelukkig voelen zonder dat je daar eigenlijk een duidelijke reden voor hebt. Wat kan je daartegen doen? Ik deel zes tips om je gelukkiger te voelen!

gelukkig voelen

1. Je gelukkiger voelen: begin bij een goede basis

Een eerste tip om je gelukkiger te voelen is zorgen voor een goede basis. Eet gezond en gevarieerd, beweeg voldoende, vermijd zoveel mogelijk stress, zorg voor ontspanning en probeer genoeg te slapen. Je lichaam is je beste vriend en moet goed verzorgd worden. Als je je lichaam gezond houdt, dan zal je je ook beter in je vel voelen en veel blijer in het leven staan. Lees hier 5 kleine dingen die je kan doen om gezonder te leven.

2. Las een piekerkwartier in

Ben jij iemand die veel piekert? Piekeren kost onnodig veel tijd en energie, geeft je stress en maakt je ongelukkig. Om te voorkomen dat je de hele dag door piekert, kan je iedere dag een vast piekerkwartier inlassen. Tijdens dit kwartier mag je zoveel piekeren als je wil. Je gedachten op papier schrijven, kan helpen om alles op een rijtje te zetten en rust in je hoofd te krijgen. Vervolgens ga je weer verder met datgene waarmee je bezig was.

Kan je het toch niet laten om gedurende de dag te piekeren? Roep jezelf dan halt toe en zoek afleiding. Maak bijvoorbeeld een wandeling, neem een warm bad, breng een gezichtsmaskertje aan, lees een boek of kijk een serie. Doe in ieder geval iets wat je leuk vindt en wat je gedachten verzet. 

3. Goed genoeg is het nieuwe perfect

Altijd alles perfect willen doen: het geeft je stress en maakt je ongelukkig. Streven naar perfectie is een hele hoge standaard waar je moeilijk aan kunt voldoen. Je doet keihard je best, je geeft je voor de volle 100 procent, en nog lukt het je niet om alles perfect te doen. En lukt het je wel? Dan kost het je veel tijd en energie. Op die manier blijft er niet veel tijd en energie over om de dingen te doen die je leuk vindt. Een belangrijke tip om je gelukkiger te voelen? Onthoud dat perfectie niet haalbaar is, goed genoeg is het nieuwe perfect. Met deze ingesteldheid zal je veel gelukkiger door het leven gaan!

gelukkiger voelen

4. Doe iets wat je normaal niet doet

Iedere dag gaan werken, dezelfde lunch eten en de hele avond zappend in de zetel liggen, daar wordt niemand gelukkig van. Een leven waarin alle dagen op elkaar lijken, zorgt voor regelmaat maar echt spannend is het natuurlijk niet. Doorbreek de dagelijkse sleur door iets te doen wat je normaal niet doet. Lees eens een boek in plaats van doelloos op je smartphone te scrollen, probeer een ander broodje in plaats van je standaard broodje met ham en kaas, koop jezelf een bos bloemen, en ga een middagje shoppen in een stad waar je nog nooit bent geweest. Door regelmatig nieuwe dingen te doen, zal je je een stuk gelukkiger voelen.

5. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Soms wil je als mens meer en meer, terwijl je ook gelukkig kunt zijn met wat minder. Sterker nog: vaak zijn het net de kleine dingen die je gelukkig maken. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de rijkdom die je hebt. Door te beseffen dat niet alles zo vanzelfsprekend is, waardeer je het nog veel meer. Je tas thee bij het ontbijt, je warme trui en de bus die op tijd kwam, worden dan ineens bijzonder. Maak er een gewoonte van om iedere dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Je zal zien dat je lijstje steeds langer wordt én dat je je gelukkiger voelt. 

6. Doe iets lief voor een ander

Iets lief voor iemand anders doen, creëert een domino-effect. Je maakt iemand blij en daardoor voel jij je blijer. De kans is dan ook groot dat je dit nog een keer doet. Lach naar mensen op straat, geef eens vaker een complimentje, houd de deur eens open en laat mensen in de supermarkt voorgaan als ze niet veel boodschappen hebben. Ook een (klein) cadeautje kopen voor iemand, zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt. Vaak maakt het je zelfs gelukkiger om voor iemand anders iets te kopen dan voor jezelf. Nog wat inspiratie nodig? Hier vind je 20 ideeën om iets lief voor een ander te doen

Wat doe jij om je gelukkig te voelen? Heb jij nog andere tips? 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Doe iets lief voor een ander vind ik vooral een goed ding om te doen. Hierdoor maak je een ander een stukje blijer en je houd er zelf een goed gevoel aan over.

  2. Wat een goede tips ik heb laatst ook een grote angst van mezelf overwonnen dat voelde ook erg goed. Dan ben je ook echt weer blij en trots op jezelf.
    X Robin

Reacties zijn gesloten.