Review: Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker

Geplaatst door

Ik hou van gezichtsmaskertjes! Niets is heerlijker dan je huid eens flink te verwennen en ondertussen even helemaal te ontspannen. Zeker als mama is het fijn om af en toe tijd voor jezelf te nemen, en een gezichtsmaskertje is daarvoor ideaal. Onlangs heb ik het Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker getest en vandaag wil ik je graag vertellen wat ik ervan vind. Lees hier mijn review!

neutrogena skin detox hydrogel masker

De verpakking

De verpakking van het Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker is mooi appelblauwzeegroen en valt daardoor direct op in de winkelrekken. Wat me meteen opvalt is dat de volledige voorkant van de verpakking in het Duits is en dat vind ik jammer. Maar ondanks dat ik geen Duits spreek, kan ik wel min of meer begrijpen wat er op de verpakking staat. Uiteindelijk hoef je maar even te googelen voor de Nederlandstalige beschrijving. Het Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker kost € 3,99. Neutrogena is een merk dat je al jaren kunt kopen bij de apotheek. Sinds vorig jaar is het ook verkrijgbaar bij Kruidvat. 

neutrogena skin detox hydrogel

De beschrijving

Het Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker is verrijkt met zeewierextracten voor een grondige reiniging van de huid. Dit innovatieve gelmasker bestaat uit twee delen en past zich perfect aan de vorm van je gezicht aan, als een tweede huid. Zo heeft het masker maximaal effect. Eén masker bevat dezelfde hoeveelheid serum als een flesje met 30 ml serum.

De ingrediënten

Aqua, Dipropylene Glycol, Propanediol, Butyrospermum Parkii Butter, Chondrus Crispus Extract , Moringa Oleifera Seed Extract , Tocopherol, Plukenetia Volubilis Seed Oil, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sucrose Cocoate , Glycerin, Ceratonia Siliqua Gum, Potassium Chloride, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Trisodium EDTA, Citric Acid, Disodium Phosphate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Parfum, Linalool , Hexyl Cinnamal , CI 42090, CI 19140

neutrogena skin detox

Zo moet je het Neutrogena gezichtsmasker gebruiken

Maak je gezicht schoon. Verwijder de witte beschermende film van de achterkant van het masker en breng het masker aan op je gezicht. Pas de contouren van het masker aan de vorm van je gezicht aan. Laat het 15 tot 30 minuten inwerken. Verwijder het gezichtsmasker, verdeel het restant van het serum over je gezicht en hals, en masseer voorzichtig in. 

Mijn ervaring

Het eerste wat opvalt is dat het Neutrogena masker een siliconen masker is en geen tissue masker. Ik heb nog nooit een siliconen gezichtsmasker getest dus dat is wel even wennen. Verder valt op dat het masker heel nat en glibberig is. Dat is ook niet zo raar als je weet dat het masker dezelfde hoeveelheid serum bevat als een flesje van 30 ml, maar het is wel lastig om aan te brengen op mijn gezicht. Het gezichtsmasker glipt een paar keer uit mijn handen en raakt helemaal in de knoop. Het is dus best een gedoe om het masker goed aan te brengen en dat is voor mij een minpunt. Goed om te weten: breng het masker aan als je neerligt. Ik heb de onderkant van het masker aangebracht terwijl ik recht stond en dan viel het masker naar beneden. Niet zo handig dus.

Volgens Neutrogena zou het masker, dat uit twee delen bestaat (bovenkant en onderkant van je gezicht), bij iedere gezichtsvorm passen. Bij mij komt het gedeelte aan mijn hoofd en neus te kort, maar ik heb dan ook een lang voorhoofd en neus. Ik kan me voorstellen dat dit masker bij de meeste mensen wel goed past dus daar maak ik geen punt van. Het Neutrogena Skin Detox Hydrogel Masker voelt heel fris aan en blijft ook fris aanvoelen tot ik het masker van mijn gezicht haal. Ik vind het masker iets te fris voor deze tijd van het jaar. Waarschijnlijk zou ik er meer van genieten in de zomer. Ik voel wel duidelijk dat mijn huid goed gehydrateerd wordt en dat is natuurlijk waar het om gaat. 

neutrogena hydrogel

Na 30 minuten haal ik het masker van mijn gezicht. Ik voel geen restanten van het serum meer dus dat wil zeggen dat mijn huid het masker heeft leeggezogen. Echter voelt mijn huid niet superzacht aan, op sommige plekken voelt het zelfs een beetje droog. Ik heb ook niet het gevoel dat mijn huid diep is gereinigd. Ik heb geen wauw-gevoel zoals ik bij het Rituals gezichtsmasker had. Misschien had ik het masker sneller moeten verwijderen? Ik heb geen idee.

Ik ben in ieder geval niet zo enthousiast. Toen het masker op mijn gezicht lag, had ik nochtans het gevoel dat mijn huid goed werd gehydrateerd, maar achteraf voel ik daar nog weinig van. Als je op zoek bent naar een hydraterend gezichtsmasker dat doordrenkt is met serum, dan zou ik eerder het Garnier Hydra Bomb Tissuemasker aanbevelen. Het Garnier tissuemasker gaf mijn huid wél een goede hydratatieboost. 

Leuk om eens te proberen, maar ik zou het Neutrogena masker niet meer opnieuw kopen. Teveel gedoe om aan te brengen en niet het verwachte resultaat. Mocht jij het masker graag een keer willen testen, dan kan je het voor € 3,99 kopen bij Kruidvat. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.