Een modern interieur: 5 belangrijke kenmerken

Geplaatst door

Een modern interieur straalt rust en klasse uit. Deze tijdloze woonstijl bestaat vooral uit rechte en strakke lijnen, minimalistische kleuren en details. Op het eerste zicht lijkt het misschien makkelijk om je interieur een moderne toets te geven, maar in de praktijk kan het wel eens moeilijker zijn dan gedacht. Ook bij een modern interieur wil je natuurlijk dat alles mooi in één geheel past. Een moderne woonstijl, hoe pak je dat aan? En wat zijn de belangrijkste kenmerken van een modern interieur?

modern interieur

1. Modern interieur: rechte lijnen

Om een modern interieur te bekomen is het belangrijk om met rechte lijnen te werken. Deze lijnen kan je op verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. De makkelijkste manier is door gebruik te maken van strakke meubels. Denk bijvoorbeeld aan een mooie strakke (hoek)zetel, een vierkante salontafel of een rechthoekige eettafel. Rechte lijnen kan je ook terug laten komen op de muren. Door één muur in een andere kleur te schilderen, ontstaat er een mooi contrast én een duidelijke lijn.

2. Interieur modern: minimalistische kleuren

Ook de kleuren die je kiest, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je interieur. Bij een modern interieur wordt er vooral gekozen voor minimalistische kleuren als basis: wit, zwart, grijs, bruin en soms donkerblauw. Dit voor zowel de meubels als de muren. Als je het fijn vindt, dan kan je deze neutrale kleuren combineren met een opvallend accessoire of meubel. Denk bijvoorbeeld aan een rode design lamp of een okergele zetel. Het is dan wel belangrijk dat je de rest van je interieur sober houdt.

3. Less is more: niet te veel accessoires

Een moderne woonstijl kenmerkt zich door een sober en clean design. Rommel hoort er absoluut niet thuis. Daarom is het belangrijk om regelmatig op te ruimen. Probeer ook niet te veel accessoires uit te stallen of aan de muur te hangen. Hang liever één grote fotolijst aan de muur, in plaats van vijf kleine fotolijstjes én een klok én een schilderij. Dit is al snel teveel. Zet je kast ook niet helemaal vol met spullen, maar beperk je tot een paar boeken en kaarsen. Voeg gerust een beetje groen toe in je interieur. Een bos bloemen of een grote kamerplant staan heel mooi in een moderne inrichting.

moderne inrichting

4. Een strakke vloer

In een modern interieur mag een strakke vloer niet ontbreken. Wit, beige, lichtgrijs en antraciet zijn kleuren die het altijd goed doen op de vloer. Je kunt een mooi contrast maken door bijvoorbeeld een vloer met donkere tegels te plaatsen en hier lichte meubels op te plaatsen. Om je vloer mooi af te werken, doe je er goed aan om plinten te plaatsen. Kies bij voorkeur MDF plinten. Als deze plinten geschilderd zijn in dezelfde kleur als je interieur, geven ze een extra accent aan de muur. Ook zorgen deze plinten voor een ruimtelijk gevoel en dat is alleen maar welkom in een moderne woonstijl.

5. Goede verlichting

Tenslotte speelt licht een belangrijke rol in een modern interieur. Een clean design komt nog mooier tot zijn recht als het zich in een lichtrijke ruimte bevindt. Licht bevordert de ruimtelijkheid en het gevoel van eenheid binnen een ruimte. Het mooiste resultaat krijg je door zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnen te laten. Als je niet veel natuurlijk licht in huis hebt, kan je dit compenseren met verlichting, bijvoorbeeld met een mooie staande lamp naast de zetel.

Tegenwoordig zijn industriële lampen ook ontzettend hip. Ze worden in verschillende woonstijlen gebruikt, zo ook in een modern interieur. De kleuren zijn vaak sober, meestal zwart of metaalkleur, wat perfect past binnen de moderne woonstijl. Hang de industriële lamp boven de eettafel of plaats er eentje naast de zetel. Zo heb je ook meteen een prachtige eyecatcher in je interieur!

interieur modern

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Hmm soms wel en soms niet, ik ben gek op een warm en industrieel uiterlijk (ook deels landelijk). Verder vind ik een gietvloer en stalen deuren echt enorm tof.

Reacties zijn gesloten.