Solden 2020: 5 gouden tips tijdens de solden

Geplaatst door

De hele maand januari is het weer zover: de wintersolden! Tijdens de solden kan je heel wat interessante koopjes scoren. Echter lijkt de soldenperiode met al dat geduw en getrek soms meer op een gevecht. Om nog maar te zwijgen over alle miskopen die je tijdens de solden doet. Maar geen nood, met deze vijf gouden tips overleef je de solden 2020 én ga je zonder miskopen en elleboogstoten met de beste koopjes naar huis!

solden 2020

1. Solden 2020: check je kleerkast 

Men zegt niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Check daarom je kleerkast alvorens je de winkelstraten ingaat. Welke kleding heb je nu eigenlijk allemaal? Welke kledingstukken zijn verouderd? En welke kleding heb je nog nodig? Maak een lijstje met de kleding die je nog goed kunt gebruiken en ga daarmee op koopjesjacht. Op die manier shop je doelgerichter en voorkom je nutteloze aankopen waarvan je later spijt hebt. De kleding die je niet langer draagt, kan je trouwens schenken aan een goed doel, tweedehands verkopen of er een vriendin plezier mee doen. Alles is beter dan je kleding zomaar weg te gooien.

2. Solden tips: pas je kleding en draag comfortabele kleding

Nog een goede raad als je de solden induikt: koop geen kledingstukken die je niet gepast hebt. Maten kunnen per merk verschillen en het is belangrijk om te weten of een kledingstuk goed zit. Je kunt natuurlijk altijd een gokje wagen om lange wachtrijen aan de paskamers te voorkomen, maar vraag dan wel na of je het kledingstuk later nog mag inruilen.

Ook is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die je gemakkelijk kunt uittrekken in de paskamers. Kies bijvoorbeeld een jeansbroek, een basic t-shirt en trui. Stel dat je alleen een blouse past, dan kan je je broek makkelijk aanhouden en zo je nieuwe aanwinst checken in de spiegel. Dat is veel minder gedoe dan wanneer je iedere keer een jurkje moet uittrekken! Draag ook comfortabele schoenen waarmee je een paar uur kunt wandelen zonder dat je met blaren thuiskomt. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

3. Kies het juiste moment om te shoppen

Je kunt heel wat geduw en getrek voorkomen door op het juiste moment te gaan shoppen. Probeer zo vroeg mogelijk naar je favoriete winkels te gaan, bij voorkeur bij het openingsuur. In de ochtend is het meestal rustig, ligt alles er nog proper bij en heb je meer kans dat je maten nog in voorraad zijn. Ben jij geen ochtendmens? Maak dan voor één keer een uitzondering. Hoe later op de dag, hoe drukker het in de winkels wordt, hoe meer stress de verkopers hebben en hoe meer jij je zal ergeren aan alles en iedereen. Je kunt dus maar beter deze solden tips opvolgen.

solden app

4. Bereken prijzen met een app

Tijdens de solden 2020 is het een goed idee om een vast budget op te stellen voordat je de winkelstraten intrekt. Zo voorkom je dat je op het einde van de solden helemaal blut bent. Wees kieskeurig en stel jezelf de vraag of je dat ene kledingstuk ook zou kopen als je geen korting had. Doe ook altijd even de moeite om te berekenen hoeveel je daadwerkelijk aan de kassa zal betalen. Percentages kunnen immers bedriegen waardoor je meer geld kwijt bent dan je in gedachten had. In de App Store of Google Play vind je handige apps die je helpen om makkelijk alle bedragen om te rekenen. Tik het woord ‘procent’ in en je vindt de apps vanzelf!

5. Ga op het einde van de solden nog eens terug

Op het einde van de solden kan je vaak nog goede koopjes scoren. Sommige kledingstukken staan dan afgeprijsd tot wel -70%. Let wel op: kleding die je écht heel graag wil hebben, koop je best zo vroeg mogelijk in de solden want anders loop je het risico dat het er later niet meer is. Vaak kunnen extra maten dan ook niet meer worden bijbesteld. 

En hé, als je het niet ziet zitten om de drukke winkelstraten in te duiken, dan kan je nog altijd online shoppen. Zo vermijd je lange wachtrijen, kan je filteren op maat, merk en budget, en kan je passen in alle rust en stilte. Vaak heb je online ook veel meer keuze want fysieke winkels halen niet alle kledingstukken in huis. Check wel goed of je de soldenstuks nog kunt terugsturen. Ik wens je alvast veel shopplezier!

online shoppen

Heb jij al leuke koopjes gescoord tijdens de solden 2020? Heb jij nog solden tips?

Veel liefs,
Vanessa xxx