5 x waarom jij ook af en toe een cadeautje verdiend

Geplaatst door

Je herkent het waarschijnlijk wel: je koopt regelmatig een cadeautje voor de lieve mensen om je heen, maar zelden denk je aan een cadeautje voor jezelf. Terwijl het helemaal niet raar is om jezelf eens te verwennen want jij verdient dat ook. Ik heb alvast vijf redenen op een rijtje gezet waarom jij ook af en toe een cadeautje voor jezelf mag kopen. Je leest ze hieronder!

cadeau

1. Je staat altijd voor anderen klaar

Geef jezelf eens een cadeautje. Alleen al om het feit dat je altijd voor anderen klaarstaat. Het komt vaak genoeg voor dat je jezelf op de tweede plaats zet omdat jij het welzijn van je geliefden belangrijker vindt. Je staat dag en nacht voor hen klaar en ze kunnen altijd bij jou terecht. Je mag oprecht trots zijn op jezelf! Dat verdient een beloning door iets voor jezelf te kopen. Dit kan een parfum of een nieuwe bh zijn, maar net zo goed een bos bloemen of een doos pralines. Als het maar iets is waar jij blij van wordt.

2. Je loopt jezelf voorbij

Werken, huishouden, kinderen, sociale verplichtingen… Door jouw drukke leven kan het wel eens gebeuren dat je jezelf voorbijloopt en over je grenzen gaat. Je agenda staat propvol en je wil graag voor iedereen goed doen. Dat is heel mooi van jou, maar weet dat het niet erg is om soms een stapje terug te zetten en eens stil te staan bij wat voor goeds jij allemaal doet. Af en toe een cadeau voor jezelf kopen, mag dus zeker wél.

3. Je hebt een mijlpaal bereikt

Nog een reden om jezelf te verwennen met een cadeau: omdat je een mijlpaal bereikt hebt. Dat kan van alles zijn: dat je gestopt bent met roken, geslaagd bent voor een examen, een angst hebt overwonnen, het sporten herpakt hebt of al een hele tijd gezond eet. Alle mijlpalen zijn goed om jezelf eens te verwennen met een leuk cadeau!

cadeau voor jezelf

4. Je hebt een moeilijke periode achter de rug

Iedereen heeft wel een periode in zijn of haar leven dat het wat moeilijker gaat. Dat kan komen door een ingrijpende gebeurtenis of gewoon omdat je niet zo lekker in je vel zit. Leuke dingen voor jezelf doen, kan hier zeker bij helpen. Je hebt een moeilijke periode doorgemaakt dus jezelf belonen met iets leuks moet absoluut kunnen. Ga naar de kapper, boek een gezichtsbehandeling of koop een boek. Een beetje ontspanning is meer dan welkom!

5. Je leeft maar één keer

Waarom jij een cadeautje verdiend? Dat is simpel! Het leven is namelijk veel te kort om géén cadeautjes voor jezelf te kopen. Je kunt bijvoorbeeld iedere maand een bepaald bedrag opzij zetten waarmee je iets leuks voor jezelf mag kopen. Gewoon, zomaar, omdat je het verdiend. Twijfel je al jaren over die dure tas of schoenen? Doe eens gek en verwen jezelf, mits je bankrekening het toelaat natuurlijk. Ook als je niet zoveel budget hebt, kan je jezelf verwennen met iets wat niet veel kost. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een leuke Netflix serie of breng een gezichtsmaskertje aan. 

Een cadeau voor jezelf kopen, doe jij het ook wel eens?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 6 tips om je gelukkiger te voelen

Eén reactie

  1. haha soms moet je jezelf kietelen zeg ik altijd.. en daar blijf ik bij!
    Maar sparen voor iets maakt het wel wat leuker.

Reacties zijn gesloten.