Review: Rituals The Ritual of Namasté Purifying Charcoal Wonder Mask

Geplaatst door

Rituals is één van mijn favoriete verzorgingsmerken. Ik was dan ook heel blij toen ik voor Kerst een Rituals gezichtsmasker cadeau kreeg, namelijk Rituals The Ritual of Namasté Purifying Charcoal Wonder Mask. Dit reinigende gezichtsmasker helpt onzuiverheden en afvalstoffen te verwijderen, exfolieert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Rituals belooft een diep gereinigde, zachte en egale huid. Ik heb het Rituals Wonder Mask inmiddels getest, vandaag is het tijd voor een review!

the ritual of namasté purifying charcoal wonder mask

De verpakking

Rituals The Ritual of Namasté Purifying Charcoal Wonder Mask wordt als cadeauset verkocht. De set bevat een pot met poeder, een kommetje en een kwast. Kortom: alles wat je nodig hebt om het gezichtsmasker te gebruiken zodat je kan genieten van een heerlijk me time momentje. De set is leuk om cadeau te doen, maar ook om jezelf mee te verwennen. Verder ziet de verpakking er clean uit zoals we van Rituals gewend zijn. The Ritual of Namasté cadeauset kost € 29.90 en ik gok dat je er ongeveer tien maskers uit kan halen. Het exacte aantal maskers zal ik later nog vermelden in dit artikel. Tot nu heb ik het masker nog maar één keer gebruikt. 

the ritual of namasté wonder mask

Dit zegt Rituals over het gezichtsmasker

“Een reinigend Ghassoul Powder & Back Mud behandeling voor een diepe reiniging en scrub van de huid. Dit reinigende gezichtsmasker helpt onzuiverheden en afvalstoffen te verwijderen, exfolieert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Het resultaat: een diep gereinigde, zacht een egale huid. Bevat zuiverende Ghassoul poeder, pure Kaoline, reinigende zwarte modder, en Bamboe Houtskoolpoeder dat bekend staat om zijn anti-oxiderende werking. Geschikt voor alle huidtypen.”

De ingrediënten

KAOLIN, SEA SILT, SODIUM BICARBONATE, CHARCOAL POWDER, CITRIC ACID, CYCLODEXTRIN, MOROCCAN LAVA CLAY, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL. KAOLIN, SEA SILT, SODIUM BICARBONATE, CHARCOAL POWDER, CITRIC ACID, CYCLODEXTRIN, MOROCCAN LAVA CLAY, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL. KAOLIN, SEA SILT, SODIUM BICARBONATE, CHARCOAL POWDER, CITRIC ACID, CYCLODEXTRIN, MOROCCAN LAVA CLAY, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL.

Zo moet je het gezichtsmasker gebruiken

Meng een eetlepel poeder met enkele druppels water tot een mousse. Breng met de kwast aan op gezicht, hals en decolleté. Laat het masker ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauw water.

the ritual of namasté purifying charcoal mask

the ritual of namasté wonder mask

Mijn ervaring

Zoals wordt aangeraden, breng ik het Rituals gezichtsmasker aan met de kwast. Wat een heerlijk gevoel! Door het masker met de kwast aan te brengen, creëer je meteen een soort van welnessgevoel. Het is toch een andere beleving dan wanneer je een masker met je handen aanbrengt. Het gezichtsmasker is heel vlot aan te brengen, zonder geknoei. Ik had verwacht dat de mousse misschien plekken zou maken, maar daar heb ik niets van gemerkt (pluspunt). Het masker ruikt neutraal en voelt lekker verfrissend aan. Na een paar minuten wordt het gezichtsmasker hard, maar het voelt niet onaangenaam. Ik laat het masker 20 minuutjes zitten.

the ritual of namasté purifying charcoal

Wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik dat het masker is opgedroogd. Het is overigens niet meer donkergrijs, maar wel lichtgrijs. Ik spoel het gezichtsmasker af met een washandje en lauw water. Wat me opvalt is dat het masker vlot weg te halen is, dat had ik niet verwacht van een houtskoolmasker. Ik had verwacht dat ik flink zou moeten schrobben, maar dat valt eigenlijk goed mee. Mijn huid ziet er ook niet rood van. 

the ritual of namasté mask

De eerste minuut voelt mijn huid een beetje trekkerig aan, maar dat verdwijnt gelukkig snel. Daarna voelt mijn huid heerlijk gereinigd, zacht en egaal aan. Even serieus, mijn huid voelde nog nooit zo egaal als nu. Van een flinke reiniging gesproken! Wanneer ik met mijn handen over mijn gezicht wrijf, heb ik echt een wauw-gevoel. Ik heb inmiddels al verschillende gezichtsmaskertjes getest, maar dit Rituals gezichtsmasker is het beste masker dat ik al ooit heb gebruikt. Ik ben dus heel blij dat ik het cadeau heb gekregen. Rituals noemt het een Wonder Mask, ik begrijp nu ook waarom. Een echte aanrader!

Het Rituals The Ritual of Namasté Purifying Charcoal Wonder Mask kost € 29.90 en is te koop in de Rituals winkels, Rituals webshop en bij Bol.com.

Lijkt dit gezichtsmasker iets voor jou? Heb jij al een Rituals masker geprobeerd?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Oh, je hebt me benieuwd gemaakt. Ik ben gek op maskers en wil deze nu ook wel eens testen.

Reacties zijn gesloten.