5 tips voor het vinden van de perfecte bh

Geplaatst door
Ervaar jij ook wel eens een knellend gevoel onder of op je borsten? Of heb je soms last van je rug? Heel wat vrouwen ondervinden last van een bh. Dat is niet zo raar, zeker als je weet dat 70% van de vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. Dat is best veel, toch? Daarom deel ik hier 5 tips voor het vinden van de perfecte bh. 
 

1. DE TRUC MET TWEE VINGERS
 
Als eerste is het belangrijk dat je je bh groot genoeg koopt. Maar hoe weet je dat je bh past? Pas de truc met de vingers toe! Steek twee vingers achter je behabandje. Krijg je er moeilijk twee vingers tussen? Dan is het tijd dat je een maatje groter kiest. Krijg je er meer dan twee vingers tussen? Dan koop je beter een kleinere bh. Een te grote bh geeft je borsten te weinig steun.
 
2. CHECK DE BEUGELS
 
De perfecte bh mag op je rug zeker niet hoger zitten dan de beugels aan de voorkant. De cup mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. De beugels moeten mooi op je huid liggen en ze mogen je borsten niet plat drukken. De schouderbandjes mogen niet in je vel snijden, maar ook zeker niet te los zitten dat ze afvallen. Het is misschien even zoeken, maar dan heb je ook wat!
 
3. TEST DE BH UIT VOOR JE KOOPT
 
Loop niet meteen met je bh naar de kassa, maar test hem eerst goed uit in het pashokje door te bewegen. Als de bh dan al goed zit, is de kans groot dat je er weinig tot geen last van zal hebben. Daarnaast is het een goed idee om de bh te passen onder je t-shirt of blouse. Je borsten kunnen onder een t-shirt met de ene bh anders ogen dan met de andere bh. 
 
4. GA NIET TE GOEDKOOP
 
Oké, een bh hoeft uiteraard geen fortuin te kosten, maar té goedkoop is ook niet altijd goed. Hoe goedkoper de bh, hoe minder de kwaliteit in de meeste gevallen is. Denk bijvoorbeeld aan cups die snel vervormen of schouderbandjes die afvallen. Je kiest beter voor een bh van goede kwaliteit, eentje die je borsten goed ondersteunt. 
 
5. DURF RAAD TE VRAGEN
 
Wat heb je liever: je hele leven de verkeerde bh dragen of één keer raad vragen aan de verkoopster in de lingeriewinkel? Het vinden van de perfecte bh is soms moeilijker dan je denkt. De verkoopster kan je helpen en raad geven. Zij weet als geen ander wanneer een bh je perfect zit. Vergeet niet dat die verkoopster ook maar een gewone vrouw is en zich misschien wel eens onzeker voelt over haar lichaam. Je hoeft je dus nergens voor te schamen!
 
Vind jij het ook moeilijk om de perfecte bh te vinden? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx
 

2 reacties

  1. Heel goeie tips.
    Meestal als ik bh's koop vraag ik altijd help aan de verkoopster.
    Die vinden dar niet erg dat ze je moeten helpen dat doen ze super graag.

Reacties zijn gesloten.