5 redenen waarom jij ook een spiegel in je interieur moet hebben

Geplaatst door

Spiegels in huis zijn onmisbaar. Vrijwel iedereen heeft wel ergens een spiegel in huis hangen. Bijvoorbeeld in de hal, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer of het toilet. Het is gewoon fijn om jezelf even te kunnen bekijken. Om te checken of je haar, make-up en kleding nog goed zit. Maar ook in je interieur biedt een spiegel veel voordelen. Lees hier vijf redenen waarom jij ook een spiegel in je interieur moet hebben!

spiegel

1. Spiegel in je interieur: laat de kamer groter lijken

Heb je een kleine woonkamer? Hang dan een grote spiegel aan de muur. Op die manier reflecteert een groot deel van de kamer in de spiegel waardoor de kamer groter lijkt. Om het vergrotende effect van spiegels optimaal te gebruiken, kan je op twee aan elkaar grenzende muren (die hoeks op elkaar staan), een spiegel hangen. Dus één spiegel op iedere muur. Als je dit doet bij bijvoorbeeld een eettafel, krijg je het idee dat je in een eetzaal zit. Uiteraard kan je ook spiegels ophangen in een kleine slaapkamer of een kleine badkamer om de ruimte groter te laten lijken.

Lees ook: Badkamerspiegel kopen? Ontdek hier de badkamerspiegeltrends

spiegels

2. Een spiegel maakt een donkere kamer lichter

Heb je een donkere kamer in huis? Ook dan zijn spiegels erg handig. Hang een spiegel zo dat het licht van buiten erin reflecteert, dus bijvoorbeeld tegenover een raam. Doordat het licht zo in de spiegel valt, lijkt de kamer lichter dan ze in werkelijkheid is. Alle beetjes helpen, toch? Zeker op donkere winterdagen is een beetje extra licht in huis meer dan welkom. 

spiegel in interieur

3. Een spiegel als extra raam

Een spiegel is perfect om iets te vergroten, te verbeteren of net ergens de aandacht van af te leiden. In een kleine ruimte kan je met een spiegel het effect van een extra raam creëren. Zet een spiegel neer of hang er eentje op, liefst op een plek waar er wat licht in valt, en je eerste indruk zal zijn alsof het een raam is. Dit is ideaal voor ruimtes waar er weinig of geen ramen zijn, zoals in de badkamer of op zolder. 

spiegel interieur

4. Vult een lege muur

Soms heb je een lege muur waar je niet meteen een oplossing voor weet. In dat geval is een mooie spiegel een snelle en makkelijke oplossing. Je kunt een spiegel neerzetten op de grond, maar je kunt ook een spiegel op de muur hangen. Het voordeel aan spiegels is dat er veel verschillende vormen en materialen bestaan. Het geeft dan ook een leuk en speels effect als je meerdere spiegels in verschillende vormen en formaten bij elkaar hangt. Zo heb je meteen een prachtige eyecatcher aan de muur!

ronde spiegel

5. Zorgt voor een stijlvolle ruimte

Op iedere plek in huis zou je spiegels kunnen plaatsen. Spiegels geven iedere ruimte een stijlvolle uitstraling. Het perfecte voorbeeld hiervan is de hal. Ziet jouw hal er ook zo saai uit? Een spiegel is ideaal om je hal op te fleuren, zeker als je er nog een mooie kamerplant bij plaatst. Niets is fijner dan na een lange werkdag thuiskomen in een hal waar je meteen een warm gevoel ervaart.

Wat ook ontzettend leuk is: een mooie spiegel op de muur hangen met daaronder een kastje of bijzettafeltje waar je mooie decoratie op plaatst. Denk aan een vaas met bloemen en theelichthoudertjes. Om het plaatje helemaal compleet te maken, kan je nog lampjes aan de muur hangen, net als bij onderstaand voorbeeld. Binnen no time ziet je hal (of een andere kamer) er gezellig en stijlvol uit! 

spiegels in huis

Heb jij spiegels in je interieur?

Veel liefs,
Vanessa xxx

WonenWonen

2 reacties

  1. Ik ben gek op spiegels, mijn vriend daarentegen wat minder. Ik heb een vrij klein huisje en in de eetkamer heb ik één spiegel opgehangen om ruimte te creëren.

  2. Spiegels zijn super! Ik wil er nog een op onze slaapkamer, een grote waar ik mijn complete outfit in kan bekijken. Liefste een met een grote brede houtenlijst.

Reacties zijn gesloten.