Geef je woonkamer een snelle make-over met deze tips

Geplaatst door

De feestdagen zijn voorbij, de kerstboom is weg en de kerstdecoratie is opgeruimd. Misschien heb je de neiging om je woonkamer eens flink onder handen te nemen. Je woonkamer opruimen en schoonmaken is alvast een goed begin, maar wellicht vind je het fijn om nog een stapje verder te gaan. Hoe? Door je woonkamer een make-over te geven. Geen zorgen, je hebt hier geen behang of verf voor nodig. En nee, je hoeft ook geen nieuwe meubels te kopen. Met slechts een paar kleine aanpassingen kan je je woonkamer een snelle make-over geven!

woonkamer make-over

1. Geef je woonkamer een make-over met nieuwe accessoires

Om je woonkamer een make-over te geven, hoef je niet je hele interieur buiten te gooien. Met een paar accessoires kan je je woonkamer al een compleet nieuwe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, een mooie spiegel, grote klok, nieuwe kussens of een nieuw plaid. Je verwacht het misschien niet, maar deze kleine veranderingen kunnen je woonkamer meteen een andere look geven. Durf gerust experimenteren met verschillende kleuren, stoffen en materialen. Zo krijg je het mooiste effect! Tip: bij de woonwinkel Woonenzo vind je mooie accessoires om je woonkamer (en slaapkamer) in te richten, voor ieders budget! 

2. Ga voor een andere inrichting

Nieuwe meubels kopen hoeft echt niet. De decembermaand was immers al duur genoeg. Wat je wél kunt doen is de inrichting van je woonkamer veranderen door je huidige meubels een andere plek te geven. Zet bijvoorbeeld de zetel eens aan de andere kant van de kamer, verplaats je televisie en draai de eettafel om. Door een paar meubels te verschuiven, krijgt je woonkamer een snelle make-over. Is de nieuwe inrichting toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Dan schuif je de meubels gewoon weer op een andere plek!

3. Haal groen in huis

De kerstboom is inmiddels weg, maar dat wil niet zeggen dat je geen groen in huis meer mag hebben. Bloemen en planten brengen kleur, leven en gezelligheid in huis. Plaats een mooie bos bloemen op je eettafel en/of zet een mooie kamerplant in een hoek van de woonkamer (eventueel waar de kerstboom eerst stond). Heb jij geen groene vingers? Hier vind je 7 kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben. Nu heb je ook direct hét ideale excuus om een middagje naar het tuincentrum te gaan. Dat is best een leuk uitstapje na de feestdagen, toch?

Heb jij ook zin om je woonkamer eens flink aan te pakken in januari?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Groen doet inderdaad enorm veel in je woning! Wij gaan boven de bank dit weekend een stoere robuuste plank bevestigen, daar kunnen we dan weer het een en ander opzetten (ook een plantje bijv).

Reacties zijn gesloten.