Kleine badkamer inrichten: 5 handige tips

Geplaatst door

Heb jij een kleine badkamer? Je bent heus niet de enige. De badkamer is vaak de kleinste ruimte van het huis, terwijl je er toch meerdere keren per dag gebruik van maakt. Een kleine badkamer inrichten vraagt dan ook wat creativiteit. Daarom heb ik vijf handige tips verzameld voor een optimaal gebruik van een kleine badkamer. Zo kan je alsnog genieten van dit fijne plekje in huis!

kleine badkamer inrichten

1. Kleine badkamer inrichten: maak keuzes

Wanneer je een badkamer gaat inrichten is het belangrijk om te bepalen wat je allemaal in je badkamer wil hebben. Richt de badkamer niet te vol in want zo zal de ruimte er nog kleiner uitzien. Je begrijpt vast wel dat een vrijstaand bad, een ruime inloopdouche én een luxe whirlpool niet passen in een kleine badkamer. Je zal creatief om moeten gaan met deze kleine ruimte en keuzes moeten maken. Kies bijvoorbeeld voor een douchecabine of een bad. Wil je toch een bad én douche in je badkamer? Kies dan voor een combinatie, dus een bad waarin je ook kan douchen. Wat ook heel praktisch is: een badkamermeubel mét wastafel, hierin kan je alvast wat spullen kwijt.

2. Kies voor hangende objecten

Een badkamer moet altijd proper en opgeruimd zijn. Een rommelige badkamer lijkt namelijk nog kleiner. Bovendien zal je ook minder kunnen genieten van die heerlijke douche als je badkamer vol rommel ligt. Voldoende opbergruimte is dus heel belangrijk. Een badkamermeubel met wastafel is sowieso een goed idee. Mocht je nog meer opbergruimte nodig hebben, kies er dan voor om kasten en rekjes tegen de muren op te hangen. Ook legplanken aan de muren kunnen handig zijn.

Je kan zelfs voor een hangend toilet kiezen. Door de vloer vrij te laten, creëer je extra ruimte voor bijvoorbeeld lage kasten, een mand met handdoeken of toiletpapier. Daarnaast is het aangeraden om te kiezen voor lades in plaats van opendraaiende kastdeuren. Met lades heb je meer bruikbare opbergruimte en dat is in een kleine badkamer alleen maar handig.

3. Gebruik lichte kleuren

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken. Daarom kies je beter voor lichte kleuren bij het inrichten van je badkamer. Hou niet alleen de muren en de vloer, maar ook de badkamermeubels zo licht mogelijk. Droom je toch van een donkergrijze of zwarte badkamer? Beperk het dan bij details zoals kranen, handdoekrekjes, zeephouders, handdoeken en washandjes. Zo is niet je hele badkamer licht, maar ook niet helemaal donker.

4. Zorg voor genoeg licht

Lichte kleuren zijn al een goed begin, maar daglicht in de badkamer is nog belangrijker. Hoe groter het raam, hoe beter! Helaas heeft niet iedereen een raam in de badkamer. In dat geval is goede verlichting essentieel. Gebruik hiervoor de hoeken van de ruimte en de meest donkere plaatsen in de badkamer. Door die goed uit te lichten, lijkt de badkamer een stuk groter en zal je meer “ademruimte” hebben.

5. Plaats de juiste badkamerdeur

Als je een deur voor je badkamer kiest, geef dan de voorkeur aan een schuifdeur want dit is plaatsbesparend. Plaats de deur buiten de badkamer zodat je alle mogelijke ruimte en muren in de badkamer kan gebruiken om kasten, rekjes en dergelijke te bevestigen. Is het niet mogelijk om een schuifdeur te plaatsen? Kies dan een badkamerdeur die naar buiten open gaat om plaats te besparen.

Heb jij een kleine badkamer? Heb jij nog tips voor het inrichten van een kleine badkamer?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien

2 reacties

Reacties zijn gesloten.