Kleine slaapkamer? Met deze tips laat je de kamer groter lijken

Geplaatst door
Niet iedereen heeft de luxe van een grote slaapkamer waar veel spullen in passen. Soms heb je een kleine slaapkamer en heb je niet veel ruimte over na het plaatsen van je bed en je kast. In dit artikel vind je tips waarmee je je slaapkamer groter laat lijken.
 

TIP 1: BENUT DE RUIMTE DIE JE HEBT

Als je een kleine slaapkamer hebt is het belangrijk om alle ruimte te benutten die je hebt. Gebruik bijvoorbeeld de ruimte onder je bed, door lades onder je bed te plaatsen. De grootste ruimte in huis is vaak de zolder, kijk vooral of het mogelijk is om van je zolder je slaapkamer te maken. De ruimte op zolder benut je optimaal door een dakkapel te laten plaatsen door een dakwerker, vraag daarvoor een offerte dakwerken aan. Een dakkapel maakt veel extra ruimte vrij. Knieschotten op zolder zijn ook een goede manier om de ruimte te benutten. In een kleine slaapkamer zijn kasten met schijfdeuren handig, dan hoef je minder ruimte vrij te houden om de kastdeuren te openen. 
 
TIP 2: GEBRUIK DE JUISTE KLEUREN
 
Kleuren hebben verschillende effecten op je slaapkamer. Donkere kleuren laten de slaapkamer iets kleiner lijken, maar maken het wel iets knusser. Alleen maar felle witte tinten in de slaapkamer laten je kamer een beetje kil en saai lijken. Je beste optie om je kamer er groter uit te laten zien, zijn toch wel de lichtere kleuren. Heldere kleuren weerkaatsen meer licht, waardoor de kamer groter lijkt. Door het plafond te schilderen in een lichter tintje dan de muren, krijg je ook een vergrotend effect. Dit is een lastige klus, omdat dit met het oog nauwelijks te zien moet zijn. Vandaar dat je dit beter aan een schilder overlaat. 
 
 
TIP 3: KIES DE JUISTE VERLICHTING
 
De juiste verlichting helpt erg mee in het groter laten lijken van je slaapkamer. In de eerste instantie is natuurlijk licht het belangrijkst. Natuurlijk licht geeft de ruimte een fris en ruim gevoel. Dit natuurlijke licht haal je bijvoorbeeld binnen door grote kozijnen of ervoor te zorgen dat je geen dikke gordijnen of andere dingen hebt die het zonlicht blokkeren. Hou de ramen zo veel mogelijk vrij. Natuurlijk licht is helaas niet altijd beschikbaar, vandaar dat je ook de juiste verlichting moet kiezen. Kies voor verlichting dat de hele kamer goed verlicht, desnoods vanaf meerdere plekken. Als alle muren goed verlicht zijn creëer je meer diepte. 

TIP 4: HOUD JE KAMER STRAK EN NETJES
 
Als je een kleine kamer hebt, zorg dan dat je kamer goed opgeruimd is en strak ingericht is. Plaats niet te veel kleine spulletjes of planken met decoratie. Hierdoor ziet je kamer er te vol en warrig uit. Stop zoveel mogelijk spullen weg in kastjes of opbergdozen. Zorg ook dat de vloer zo veel mogelijk vrij blijft. Dus zo min mogelijk staande kastjes, stoelen of andere objecten. Als er veel vloer zichtbaar is lijkt het alsof je meer plek hebt om te lopen, waardoor de ruimte ook weer groter lijkt.
 
 
Heb jij een kleine slaapkamer? Hoe ga jij om met deze ruimte? 
Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Mijn slaapkamer is gemiddeld qua grootte maar wel heel donker. Dat komt door de grote bruine kast van de vorige bewoners en de donkere gordijnen. Die laatste wil ik nog een keer vervangen, volgens mij scheelt dat heel veel!

Reacties zijn gesloten.