7 dingen die je met een tandenborstel kan doen

Geplaatst door

Tandenpoetsen, we doen het (hopelijk) allemaal iedere dag. Veel mensen gebruiken een elektrische tandenborstel, maar er zijn nog genoeg mensen die met een manuele tandenborstel poetsen. Hoor jij bij de laatste categorie? Gooi je oude tandenborstel vanaf nu niet meer weg! Je kan er namelijk veel meer mee doen dan alleen zorgen voor een schoon gebit. Lees hier 7 dingen die je met een tandenborstel kan doen!

tandenborstel

1. Haardroger schoonmaken

Na een tijdje komt het vaak voor dat je haardroger minder goed werkt. Dit komt omdat er allerlei stof en pluis in terechtkomt waardoor de motor niet meer zo goed zijn werk kan doen. Hoe je haardroger schoonmaken? Met een tandenborstel pluk je de pluisjes gemakkelijk uit het rooster, want het kopje daarvan is net groot genoeg. Zo hoef je dus niet meteen een nieuwe haardroger te kopen.

2. Fornuis schoonmaken

Iedere avond na het koken maak je je fornuis wel even schoon. Alleen rondom de gaspitten is het soms best lastig om het fornuis helemaal schoon te krijgen. Dit klusje wordt een stuk makkelijker met een tandenborstel want zo kom je goed bij alle randjes.

3. Koelkast schoonmaken

Nog zo’n lastig klusje: de koelkast schoonmaken. En dan specifiek de bakjes. Je kan deze zo lang laten weken in een sopje als je wil, er zullen altijd hoekjes en gaatjes zijn waar je niet goed bij kan en die dus vies blijven. Met een tandenborstel kan je de bakjes het beste schoonmaken.

4. Voegen schoonmaken

En nu we het toch over lastige klusjes hebben, doen we de tegelvoegen er ook nog maar bij, haha! De voegen schoonmaken in de keuken en badkamer is vaak een tijdrovend klusje. Vuil hoopt zich op in de voegen van de tegels en deze zijn dan ook moeilijk schoon te maken met een sponsje. Dé tip? Doe een beetje bleekwater bij je water, laat het een paar minuutjes intrekken op het voegsel en borstel de viezigheid eraf met een tandenborstel. 

5. Toetsenbord schoonmaken

Als je vaak achter de computer zit zoals ik, dan zal je ook wel eens een vies toetsenbord hebben. Tussen de toetsen van je toetsenbord hoopt zich veel vuil op door stof, etensresten en haren van je kat. Alleen afstoffen met een microvezeldoekje zal niet genoeg zijn. Met een tandenborstel kan je gemakkelijk tussen de gleufjes en is je toetsenbord snel weer schoon.

6. Kussens van autostoelen schoonmaken

Vrijwel iedere ouder zal dit herkennen: kruimeltjes en etensresten tussen de naden van de autostoelen. Probeer die er maar eens uit te krijgen! Vanaf nu geen frustratie meer: met een tandenborstel kan je de naden gemakkelijk schoonmaken. Nog even stofzuigen en de autostoel is weer zo goed als nieuw.

7. Tandenborstel als verfborstel gebruiken

Heb je geen penselen in huis? Geef je kind een tandenborstel en wat verf, en hij of zij kan zich prima bezighouden. Een tandenborstel geeft natuurlijk een heel ander effect dan een normaal penseel en dat vinden kinderen alleen maar leuk!

Je kan dus meer doen met een tandenborstel dan je denkt. Gebruik jij een elektrische borstel? Dan haal je toch gewoon een mega goedkope tandenborstel in de winkel! Waar gebruik jij een tandenborstel allemaal voor? 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Lees ook: 

4 dingen die je kunt doen met baby olie

5 dingen die je met een kledingroller kan doen

5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen

5 x schoonmaken met citroen in huis

2 reacties

  1. Mijn mama had altijd oude tandenborstels liggen om te poetsen inderdaad.
    Ze had ze dan uitgekookt en de voegen deed ze er altijd mee!
    Ik ging er dan weer mee schilderen!

  2. Wat een veelzijdig gereedschap is de tandenborstel toch! Handig dat je hiermee zelfs je toetsenbord kan schoonmaken. Lijkt me handig al die gleufjes eens schoon te maken. Ik ga het meteen proberen.

Reacties zijn gesloten.