4 dingen die je kunt doen met baby olie

Geplaatst door
Baby olie is niet alleen bedoeld voor baby’s. Ook als volwassene kan het geen kwaad om altijd een flesje baby olie in huis te hebben. Het is een multifunctioneel product dat je op verschillende manieren kan gebruiken en waar je niet veel geld aan hoeft te geven. Vandaag vertel ik je 4 beauty gerelateerde dingen die je kunt doen met baby olie!
 
baby olie
 
 

Als eerste wil ik even zeggen dat baby olie heel goedkoop is. Je kan natuurlijk altijd duurdere merken kopen zoals Zwitsal, maar voor onderstaande dingen hoeft dat niet. Ik gebruik baby olie met Aloë Vera van de Action. Een flesje van 300 ml kost ongeveer een euro.
 

 Scheren

De meeste vrouwen gebruiken scheerschuim om hun lichaam te scheren. Wat je misschien niet meteen zult verwachten is dat je je lichaam ook kan scheren met baby olie. Het werkt echt goed! Smeer je benen er helemaal mee in, en scheren maar! De olie zorgt ervoor dat het scheermesje makkelijk over je huid beweegt. Na het scheren zal je zien dat je huid niet geïrriteerd aanvoelt en dat je mooie gladde benen hebt.
 
♦ Hydrateren
 
Als je je benen toch liever scheert met scheerschuim, dan kan je na het douchen je benen insmeren met baby olie. Droog je benen nog niet af, maar breng de olie aan op je natte huid. Neem vervolgens je handdoek en dep je benen hiermee af. Daarna kan je een body butter of lotion aanbrengen. Breng die aan over de olie en je zal zien dat je benen ontzettend zacht zijn. Door de olie zijn je benen mooi en glanzend en door de body butter of lotion zijn ze lekker verzorgd. Het is de perfecte combinatie! Uiteraard kan je je op elk moment van de dag insmeren met olie en hoef je niet te wachten tot na het douchen en/of scheren, het is maar een tip.
 
♦ Nagelriemen
 
Je kan deze olie niet alleen gebruiken voor je benen, maar ook voor je nagelriemen. Waarom zou je speciaal voor je droge nagelriemen een cuticle oil aanschaffen terwijl deze olie eigenlijk net hetzelfde doet? Je kunt baby olie perfect gebruiken om je nagelriemen mee te verzorgen. Doe per nagel een druppeltje olie op je nagelriemen en masseer dit lekker in. Laat het even goed intrekken. Smeer je handen nadien nog even in met een verzorgende handcrème en je nagelriemen zullen er weer mooi verzorgd uitzien.
 
♦ Oogmake-up verwijderen
 
Heb je geen reinigingsmelk meer in huis en moet je je oogmake-up verwijderen? Dan kan baby olie de oplossing bieden. Het is mild voor je ogen en verwijdert je make-up zonder hard te moeten wrijven. Doe een beetje baby olie op een wattenschijfje en leg dit even op je ogen zodat de olie warm wordt en je het er makkelijk af kunt vegen. Een dagelijkse gewoonte zou ik er niet van maken, maar het is wel ideaal in geval van nood.
 
Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

26 reacties

  1. Leuke tips. Ik wist ook niet dat je je benen kon scheren met babyolie. En mijn nagelriemen smeer ik ook altijd in met babyolie. Bedankt voor de fijne tips!

  2. Oké, nog een tip: Babydoekjes, vooral die van Zwitsal, kun je gebruiken vlekken van lak weg te halen. Het enige dat zo goed werkt!

  3. Wat een goeie tips dat van t scheren wist ik niet! Is best handig.. en baby olie is gewoon super fijn ook!.. Uhm k maak er ook altijd de oren van men hond mee schoon dit gaf de dierenarts als tip haha 😛 beauty for your doggi 🙂

  4. Wat een handige tips, alleen die van het scheren wist ik nog niet. Aangezien ik altijd mijn douchegel gebruik zal ik deze tip eens toepassen!

  5. Handige tips! Je hebt ook baby olie met lekkere geurtjes (bijvoorbeeld lavendel), erg fijn om daarmee gemasseerd te worden. 🙂

Reacties zijn gesloten.