3 x opvallende hanglampen als eyecatcher

Geplaatst door

Ben jij een beetje uitgekeken op je interieur en wil je het graag wat specialer maken? Je hoeft heus geen nieuwe meubelen te kopen of je muren te schilderen om je interieur een make-over te geven. Ook met een mooie eyecatcher krijgt je interieur al een compleet andere look! Er zijn verschillende elementen die kunnen dienen als eyecatcher in huis, bijvoorbeeld een grote spiegel of plant. Maar ook verlichting is ideaal om als eyecatcher te gebruiken. Vandaag zet ik drie opvallende hanglampen van Tom Dixon op een rijtje. Drie hanglampen waarmee je gegarandeerd scoort in je interieur!

tom dixon stone hanglamp

1. Tom Dixon Melt Hanglamp

De Tom Dixon Melt Hanglamp is een ontwerp van Front. In dit ontwerp zijn technologie en vorm met elkaar versmolten tot een lamp met een betoverend karakter. Overdag is deze hanglamp weerspiegelend. Als je ’s avonds het licht aanzet is ze transparant. Hoe cool is dat?! Wanneer de lamp aanstaat, doet ze je denken aan verhit glas door glasblazen. De spiegelende binnenzijde maakt van deze hanglamp een aantrekkelijke vuurbal. De vorm versterkt het effect van het licht en het lijkt net alsof de hanglamp door hitte gesmolten is. Van een eyecatcher gesproken! De Melt hanglamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren: chroom, koper, smoke en goud. Ik zou niet weten welke kleur ik moet kiezen want ik vind alle hanglampen prachtig.

tom dixon hanglampen

2. Tom Dixon Cut Tall Hanglamp

Nog een prachtig ontwerp van Tom Dixon is deze hanglamp die lijkt op een diamant. Wanneer de lamp uitstaat is het een mooie, minimalistische hanglamp die ondoorzichtig lijkt. Zodra je de lamp aanzet, gebeurt er iets magisch: de lamp is dan transparant en weerspiegelend. Zo mooi! De lamp heeft trouwens niet alleen de vorm van een diamant. De schaduwen die ontstaan door het licht van de lamp geven reflecties, net zoals een echte diamant. Een pareltje om in huis te hebben! De hanglamp is gemaakt van polycarbonaat en is daardoor 250 keer sterker dan glas. De hanglampen zijn verkrijgbaar in de kleuren chrome, smoke en goud. Ik zou zelf voor de chrome variant kiezen omdat die het beste aansluit bij een echte zilveren diamant. 

tom dixon hanglampen

3. Tom Dixon Stone Hanglamp

Vind jij marmer ook zo mooi? Dan zijn deze hanglampen wellicht jouw ding. De Stone hanglamp heeft een buitenzijde van marmer en wordt door Tom Dixon omschreven als ‘dream material’. Enerzijds heeft de lamp een stoer karakter, maar anderzijds oogt ze net teder en zacht. Het snoer en de lichtbron hebben messing details. Ik vind de combinatie van marmer en messing prachtig! Hierdoor ziet de hanglamp er elegant en luxueus uit. Een leuk detail is dat de donkere aders die door het marmer lopen, extra blinken wanneer je de lamp aanzet. De hanglamp komt het mooist tot zijn recht in de woonkamer of hal, maar ook boven de eettafel vormt ze een echte eyecatcher!

tom dixon stone hanglampen

Welke hanglamp vind jij het mooiste? 

Veel liefs,
Vanessa xxx