Fotobehang inspiratie: 7 prachtige fotobehang ideeën

Geplaatst door

Fotobehang inspiratie – Wil je jouw interieur een make-over geven? Je kunt de muur een likje verf geven, maar nog veel leuker is om voor behang te kiezen. Behang geeft je woning een compleet andere look, zeker als je voor fotobehang kiest. In dit artikel deel ik zeven prachtige fotobehang ideeën om mee aan de slag te gaan! 

fotobehang evening grass

Fotobehang inspiratie: 7 prachtige fotobehang ideeën 

1. Wereldkaart op de muur

We beginnen met een klassieker: de wereldkaart op de muur. Wellicht heb je deze al eens in postervorm gezien bij iemand thuis, maar je kunt er dus ook een volledige muur mee vullen. Dit geeft je interieur ongetwijfeld een bijzondere uitstraling! De behangstijl kies je helemaal zelf. Ga je voor de traditionele kleuren van de kaart? Of kies je voor een unieke uitstraling met een fotobehang wereldkaart met bakstenen? Er zijn tal van mogelijkheden!

fotobehang wereldkaart

2. Vakantieherinneringen

Naast de wereldkaart kan je vakantieherinneringen ook op andere manieren in je interieur verwerken. Kies bijvoorbeeld voor fotobehang met daarop een toeristische plek waar je in je leven bent geweest. Zo zal je er steeds aan terugdenken! Stel dat je een fantastische citytrip naar New York achter de rug hebt, dan zal je het waarschijnlijk ontzettend leuk vinden om een New York fotobehang op de muur te plakken. Uiteraard kan je dit ook doen voor andere steden zoals Londen, Parijs en Venetië.

fotobehang brooklyn bridge

3. Fotobehang bloemen

Bloemen zijn altijd goed, ze raken nooit uit de mode en maken je elke dag vrolijk. Enerzijds is het dus een veilige keuze, maar anderzijds juist niet omdat je met bloemen veel kleuren in huis haalt. Aan jou om de keuze te durven maken! Fotobehang van bloemen is er in allerlei soorten te vinden. Van egale tinten tot felle kleuren, en van verschillende bloemsoorten bij elkaar tot één variant. Vind je een bloemenprint toch iets te druk? Ga dan voor een fotobehang met planten. Hiermee haal je alsnog de natuur in huis, maar creëer je toch een rustigere look.

fotobehang bloemen

4. Grafische vormen

Van de bloemen die er romantisch uitzien, gaan we naar een stoerdere variant van behang: fotobehang met grafische vormen. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld, dan heb je direct een mooi idee. Zoals je ziet, geeft dit meteen een ander effect in je interieur. Ook hierbij heb je een ruime keuze aan kleuren en prints. Je kunt gaan voor een basic variant, eentje die in vrijwel ieders interieur past. Maar je kunt ook kiezen voor meerdere vormen door elkaar of een combinatie van verschillende kleuren. Heb je hier weinig feeling voor? In dit artikel kan je meer lezen over kleurencombinaties interieur en welke kleuren bij elkaar passen.

fotobehang ipanema beach

5. Fotobehang minimalistisch

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een minimalistische levensstijl en dat uit zich in een minimalistisch wonen. Een minimalistisch fotobehang met rustige kleuren en prints sluit hier dan ook ontzettend mooi bij aan! Het is nét iets levendiger dan een saaie, witte muur maar toch niet te overheersend. Uiteraard kies je helemaal zelf hoe kleurrijk en druk je de muur maakt. Het belangrijkste is dat jij er rustig van wordt en dat je je helemaal thuis voelt. 

fotobehang shadow hands III

6. Bakstenen fotobehang

Wil je een robuuste look in huis creëren? Hou je van een industrieel interieur? In dat geval is fotobehang in de vorm van (bak)stenen misschien wel iets voor jou. Het is een uitstekende keuze als dit jouw favoriete muursoort is, maar een verbouwing niet ziet zitten. Bakstenen fotobehang wordt tegenwoordig zeer realistisch gemaakt waardoor het net echt lijkt. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld, zie jij duidelijk het verschil met een echte muur? Ik alvast niet!

fotobehang bakstenen muur

7. Seizoenen aan de muur

Ten slotte is het een leuk en origineel idee om de seizoenen in huis te halen met fotobehang. Het vergt natuurlijk wel wat tijd en energie om ieder seizoen een nieuw behang op de muur te plakken, maar dan heb je wel een bijzondere muur in huis waar iedereen jaloers op zal zijn. In de herfst kan je bijvoorbeeld gaan voor een behang met een bos en in de winter voor een sneeuwlandschap. In de lente kies je voor bloemen en groen, in de zomer voor prachtige zonnestralen aan de muur. Voor ieder seizoen is er prachtig fotobehang te vinden!

fotobehang winter

Bron afbeeldingen: Photowall.com

Wat is jouw favoriete fotobehang?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.