Tips voor een industrieel interieur

Geplaatst door

Is een afgelikt interieur met witte meubels en beige muren niets voor jou? Hou je liever van een zwarte trapleuning en stoere, robuuste meubels? Dan is een industrieel interieur dé interieurstijl van je dromen! Richt je woonkamer in met industriële materialen voor een stoere, maar gezellige uitstraling. Weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? In dit artikel geven we je wat inspiratie voor een industrieel interieur.

industrieel interieur

Tips voor een industrieel interieur

Robuuste materialen

Robuuste materialen die veel terugkomen in een industrieel interieur zijn metaal, glas, beton, ruwe baksteen en leder. Leder wordt hoofdzakelijk gebruikt in de meubels, bijvoorbeeld in zo’n typische cognackleurige lederen sofa. Ruwe baksteen verkrijg je door de muur onbewerkt te laten. Wil je niet té robuust gaan, dan kan je voor één bakstenen muur kiezen als accentmuur. Ook andere materialen blijven liefst onbewerkt in een industrieel interieur. In dit type interieur is het net de bedoeling dat kabels en leidingen zichtbaar blijven, terwijl de meeste mensen net geneigd zijn om deze weg te werken. Een stalen schuifdeur binnen is ook onontbeerlijk in een industrieel interieur.

Verlichting

Heb je verlichting nodig in de woonkamer, bijvoorbeeld boven de eettafel? Dan zijn hanglampen perfect. In een industrieel interieur kies je voor zogenaamde fabriekslampen, die vroeger in een oude fabriek of loods werden gebruikt. Je herkent ze aan hun stoere en robuuste uiterlijk, maar ook de lichtbron is deels zichtbaar. Ga voor een zwarte fabriekslamp als eyecatcher van je interieur. In het lege hoekje aan de sofa plaats je een vloerlamp met driepoot frame. Zo staat de lamp extra stevig. Ook hier is het design ‘opengewerkt’ en zie je de lichtbron zitten, wat perfect past in een industriële stijl. Tot slot is wandverlichting een optie, bijvoorbeeld aan een vast paneel in staal dat in je woonkamer dient als scheidingsmuur.

industriële woonstijl

Kleurenpatroon

In een industrieel interieur zal je vooral koele en sobere kleuren zien. Denk maar aan bruin, zwart, grijs en staalblauw. Ook aardetinten komen aan bod. Gebruik deze basiskleuren in je interieur voor een strakke uitstraling. Wil je graag een aantal eyecatchers integreren? Kies dan voor een opvallend meubelstuk in een felle kleur of steel de aandacht met leuke, kleurrijke accessoires zoals de kussens in de zetel. Het is niet omdat je interieur er stoer en robuust uitziet, dat je geen planten mag toevoegen. Integendeel, zo’n grote plant als een Monstera steelt de show én zuivert de lucht in huis, wat beter is voor je gezondheid.

planten in een industrieel interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *