Hoe kan ik het beste mijn koffer inpakken?

Geplaatst door

Koffer inpakken – Wil jij ook altijd meer meenemen op vakantie dan in je reiskoffer past? Het kan natuurlijk dat je te veel spullen wilt meenemen of dat je koffer te klein is. Maar het kan ook dat je gewoon niet zo handig bent met inpakken. In dit artikel deel ik een aantal tips om je koffer efficiënt in te pakken zodat er veel meer in past. 

hoe kan ik het beste mijn koffer inpakken

Hoe kan ik het beste mijn koffer inpakken?

1. Koffer inpakken lijst

Begin een week op voorhand met het maken van een lijstje van dingen die je mee wilt nemen in je reiskoffer. Een kledingplan maken is ook erg handig. Als je bijvoorbeeld zeven dagen op vakantie gaat, plan dan outfits voor zeven dagen. Hou hierbij rekening met je bestemming en de weersomstandigheden. Noteer ook welke spullen in je handbagage gaan. Door je handbagage optimaal te benutten, hou je meer ruimte over in je koffer.

Lees hier nog eens na wat de regels voor handbagage zijn zodat je zeker weet wat je wél en niet mag meenemen, alsook wat de maximale afmetingen voor handbagage zijn. 

2. Kofferindeling 

Hoe pak je kreukvrij je koffer in? Om kreukels te voorkomen is het belangrijk om je koffer op de juiste manier in te delen. Stop je zware kledingstukken en schoenen onderin je koffer bij de wieltjes. Lichte, kwetsbare kledingstukken leg je het beste bovenin je koffer. Onder puntje 4 deel ik nog een handige tip om je koffer kreukvrij in te pakken. 

3. Rollen in plaats van vouwen

Waarom kleding oprollen in koffer? Door je kleding op te rollen in plaats van te vouwen, kan je je koffer inpakken zonder kreukels. Hoe strakker en steviger je je kleding oprolt, hoe minder kreukels ontstaan. Daarnaast zal je verbaasd zijn van hoeveel items je kwijt kunt in je koffer. Vergeet wel niet om je kleding even glad te strijken voor je ze oprolt.

4. Plastic zakken en tassen

Leg een paar plastic zakken op de bodem van je koffer voor je vuile was. Plastic zakken zijn tevens handig om vuile schoenen in te vervoeren zodat je kleding niet vuil wordt. Deze tip is bijvoorbeeld ideaal wanneer je een avontuurlijke vakantie gepland hebt. 

Plastic tassen zijn dan weer handig om kreukvrij je koffer in te pakken. Leg een plastic tas onderin je koffer, leg daarbovenop kleding en daarbovenop opnieuw een plastic tas. Door de gladde oppervlakken van de plastic tas voorkom je dat je kleding gaat kreukelen.

5. Lekken voorkomen

Naast kleding neem je natuurlijk ook verzorgingsproducten mee op vakantie. Stop douchegel, shampoo, zonnebrandcrème en andere flessen die kunnen lekken, altijd in een plastic zakje met ritssluiting. Op die manier voorkom je dat de producten gaan lekken tussen je kleding.

6. Jezelf wegen met koffer

Ben je klaar met inpakken? Check dan het gewicht van je bagage dat je zonder extra kosten mag meenemen. Indien je koffer meer weegt dan is toegestaan, dan moet je dikwijls veel extra betalen. Ga op een weegschaal staan en weeg jezelf eerst zonder koffer, en til daarna je koffer op. Zo weet je wat het gewicht van je koffer is en sta je straks niet voor onaangename verrassingen bij de incheckbalie in de luchthaven. 

hoe pak je kreukvrij je koffer in

Zo, dit zijn een aantal tips om je reiskoffer efficiënt in te pakken. Prop hem zeker niet te vol. Je kleding gaat dan kreuken en andere spullen worden geplet. Pak je koffer in op een manier dat hij vlot open en dicht gaat, zonder dat je erop moet gaan zitten om de rits dicht te krijgen. Een koffer die te licht is, is overigens ook niet handig omdat spullen zo te veel verschuiven. Neem rustig de tijd om je koffer in te pakken en dan komt het helemaal goed!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 Tips om zonder stress op vakantie te gaan

Handig: zo verstop je waardevolle spullen op het strand

Comfortabel reizen met je hond: 4 belangrijke tips

De leukste dingen om te doen in New York

6 bestemmingen waar je lekker warm kunt overwinteren