6 bestemmingen waar je lekker warm kunt overwinteren

Geplaatst door

Gastartikel – Heb je genoeg van de rillerige kou en de grijze luchten die de Belgische winter met zich meebrengt? Snak je naar een zachte bries en zonnestralen die je huid verwarmen? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben voor jou een zorgvuldig samengestelde lijst met de 6 beste winterzon-bestemmingen waar de thermometer zonder moeite de 25 graden aantikt. Terwijl de rest bibberend hun autoruiten staat te krabben, lig jij met je zonnebril ergens aan een exotisch strand. Benieuwd? Lees snel verder en ontdek jouw perfecte warme overwinterplek! Bekijk ook onze blog met 5 tips om zonder stress op vakantie te gaan.

warme landen in de winter

1. De Nederlandse Antillen

De Nederlandse Antillen bestaan uit Curaçao, Aruba en Bonaire. De Antillen liggen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, net buiten de orkaangordel. In de wintermaanden geniet je hier van een tropisch klimaat met temperaturen die vaak de 30 graden benaderen, aangevuld met een zacht briesje. De Antillen staan bekend om de gouden stranden, de prachtige blauwe zeeën en de idyllische baaitjes. Duik in de fascinerende onderwaterwereld van Bonaire, verken de kleurrijke hoofdstad Willemstad op Curaçao of waag je aan windsurfen op de golven van Aruba: elk van de eilanden heeft zijn charme. Zie ook: Klimaat Nederlandse Antillen en beste reistijd.

– Je geniet hier in de wintermaanden gegarandeerd van zon en een fijne temperatuur.
– Tal van activiteiten: Of je nu houdt van duiken, cultuur of simpelweg luieren aan het strand, er is voor ieder wat wils.
– Voel je (bijna) thuis: Dankzij de Nederlandse invloeden is het voor Belgen en Nederlanders gemakkelijk om zich snel vertrouwd en op hun gemak te voelen.

winterzon curacao

2. Portugal

Wat dacht je van een all inclusive portugal? Portugal, gelegen in het zuidwesten van Europa, strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de grens met Spanje. Tijdens de wintermaanden biedt dit land relatief milde temperaturen, zeker in de zuidelijke regio’s zoals de Algarve. Hier vind je de thermometer regelmatig boven de 20 graden Celsius, terwijl de rest van Europa in de greep is van koning winter. In de Algarve kun je dagen doorbrengen met het verkennen van klifstranden, genieten van verse visgerechten of slenteren door historische stadjes zoals Lagos en Faro. Ook een citytrip naar Lissabon is een uitstekend idee in de winter. Het is dan zo’n 16 graden en met een klein zonnetje is het heerlijk vertoeven.

– De Algarve is een heel geschikte regio voor een winterzon-vakantie.
– Geniet van de Portugese keuken: vooral de zeevruchten en pasteis de nata, is om je vingers bij af te likken.
– Mix van natuur en cultuur: Tussen de uitgestrekte stranden, historische steden en levendige markten, vindt elke reiziger zijn plek in Portugal.

algarve

3. De Canarische Eilanden

Een all inclusive gran canaria is ook een aanrader! De Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en El Hierro) zijn ook heel geliefd voor een vakantie in de winter. Gedurende de wintermaanden bieden de eilanden een aangenaam subtropisch klimaat, waarbij de temperaturen gemiddeld rond de 20 tot 25 graden Celsius liggen. De warmste bestemmingen in de winter zijn Lanzarote en Tenerife. Hier kan de temperatuur oplopen tot wel 25 graden. Lanzarote is een van de meest zonnige plekken met liefst 330 zondagen per jaar. Tip: alle temperaturen op de Canarische Eilanden in de winter kan je hier bekijken

– Heerlijk klimaat in de winter met Lanzarote en Tenerife als meest warme eilanden.
– Natuurlijke diversiteit: elk eiland biedt een uniek landschap, van maanlandschappen tot groene bossen.
– Ruime keuze uit vluchten waardoor je hier relatief voordelig naartoe kunt.
– Zie ook: Wat moet je gedaan hebben op Tenerife? De beste tips!

tenerife winterzon

4. Egypte

Aan de noordoostelijke kust van Afrika ligt Egypte, een land doordrenkt van geschiedenis en mysterie. Tijdens de wintermaanden ontsnap je hier even van de ergste hitte zoals je die hier in de zomermaanden hebt. Deze maanden zijn ideaal om de majestueuze piramides van Gizeh te verkennen, zonder het zweet van de zomerhitte. De all-inclusive resorts langs de Rode Zee, in badplaatsen zoals Hurghada en Sharm El Sheikh, zijn dan ook een stuk goedkoper. Hier kan je heerlijk duiken in kleurrijke koraalriffen. En uiteraard is er de fascinerende Nijl, waarop je een onvergetelijke cruise kunt maken langs oude tempels en tombes.

– Perfecte sightseeing temperaturen: verken de highlights van Egypte met een aangename temperatuur.
– Betaalbaar: verblijf in luxe all-in resorts voor een heel scherpe prijs.
– Geschiedenis en cultuur: laat je meeslepen door het verhaal van farao’s, mummies en tempels.

Egypte hurghada

5. Mexico

Mexico, gelegen in het zuidelijke deel van Noord-Amerika, is een land van diversiteit en contrasten. De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om de zonovergoten stranden van de Maya Riviera te bezoeken, zoals Cancún en Playa del Carmen, waar het klimaat warm en aangenaam is. Hier vind je ook de meest luxe all-inclusive hotels van Mexico. Maar Mexico is meer dan alleen stranden. Ga op avontuur in oude Mayasteden zoals Chichen Itza, proef authentieke taco’s in een lokaal straatstalletje, of dompel je onder in de levendige cultuur van steden als Mexico-Stad en Guadalajara.

– Tijdens onze winter stopt in Mexico het regenseizoen. Het is hier dan droger en minder klam dan in de zomer.
– Stranden om bij weg te dromen: Kristalhelder water en fijne zandstranden aan de Caraïbische kust.
– Rijke geschiedenis: Verken de erfenis van de Maya’s, Azteken en andere oude beschavingen.

playa del carmen

6. Kaapverdië

Te midden van de Atlantische Oceaan ligt de eilandengroep Kaapverdië, een bijzondere mix van Afrikaanse en Portugese invloeden. In de winter verwennen deze eilanden hun bezoekers met stabiele, zonnige dagen waarbij de temperatuur rond de 25 graden Celsius ligt. De gouden zandstranden van Sal en Boa Vista zijn als magneten voor zonliefhebbers. Maar er is meer dan zon en zee: de vulkanische landschappen van Fogo, de levendige muziekscène en het culturele erfgoed maken Kaapverdië tot een unieke winteruitvlucht.

Redenen om Kaapverdië als winterbestemming te kiezen:

– Je geniet hier in de winter van een gemiddelde temperatuur van 25 graden.
– In de wintermaanden heb je af en toe een wolkje, maar meestal gewoon volle zon.
– Je waant je echt in een andere wereld dan Europa (ongeveer 6 uur vliegen).

winterzon kaapverdie

Lees ook: 5 Leuke Citytrip Bestemmingen voor een Betoverende Kerst