5 Tips om zonder stress op vakantie te gaan

Geplaatst door

Stress en vakantie, het klinkt als een vreemde combinatie. Toch hebben veel mensen last van vakantiestress. En dat terwijl ze hun vakantie juist nodig hebben om de dagelijkse stress los te laten en uit te rusten. In dit artikel deel ik een aantal tips om zonder stress op vakantie te gaan, zodat je er optimaal van kunt genieten en uitgerust terug naar huis kunt komen. Al moet je nu natuurlijk nog niet denken aan dat laatste ;-).

tips om zonder stress op vakantie te gaan

Tips om zonder stress op vakantie te gaan

1. Neem vroeger vrij

Neem voordat je op vakantie gaat en na terugkomst nog een paar dagen vrij. De dagen voor de vakantie kan je je alvast rustig voorbereiden, je reiskoffers inpakken en alle praktische zaken regelen. Na de vakantie is het prettig om nog even bij te kunnen komen van de reis en eventuele jetlag. Probeer zo snel mogelijk weer een normaal slaapritme aan te nemen zodat je uitgerust en ontspannen kunt beginnen aan je eerste werkdag.

2. Kies een vakantie die bij jou past

Het is belangrijk om een vakantie te kiezen waar jij je goed bij voelt. Voel je niet verplicht om avontuurlijk te gaan backpacken of een citytrip te doen omdat iedereen dat doet. Als jij liever gaat kamperen op een camping, dan moet je dat gewoon doen. Misschien heb je geen zin om ver te reizen en wil je graag een vakantie in eigen land? Ook dan moet je niet twijfelen. Iedereen is anders en je moet vakantie vieren op jouw manier.

3. Ga even offline

Niet iedereen heeft de luxe om drie weken ongestoord te genieten. Maar als je het wél kunt, twijfel dan niet om even offline te gaan. Neem zo weinig mogelijk elektronica mee, laat je smartphone en tablet zoveel mogelijk links liggen en lees eens een boek.  Veel mensen zijn verslaafd aan hun smartphone of laptop, maar op vakantie moet je hier even van proberen af te kicken. Het is heus niet nodig om iedere tien minuten je e-mail en social media te checken. Ga eens een dagje met een boek op het strand liggen en sluit je helemaal af van de buitenwereld. Je zal merken hoe snel je hierdoor tot rust komt.

vakantiestress

4. Maak een lijstje

Om vakantiestress te voorkomen, doe je er goed aan om op voorhand een lijstje met benodigdheden te maken. Door dit lijstje neer te schrijven, voorkom je dat je het lijstje in je hoofd moet onthouden, wat onnodig veel stress geeft. Het beste is om dit lijstje op je computer of laptop bij te houden, zodat je het kunt opslaan en bij een volgende vakantie opnieuw kunt gebruiken. Maak je niet te veel zorgen over dingen die je zou kunnen vergeten. Behalve de essentiële zaken zoals paspoorten, geld en medicatie, kan je dikwijls alles wel vinden op de plaats van je bestemming.

5. Regel tijdig je vervoer en parking

Wacht niet tot de dag voor vertrek om je vervoer te regelen. Ga je met het vliegtuig op reis? Regel dan dat iemand je naar de luchthaven brengt of leg een taxirit vast. Ga je zelf met de auto naar de luchthaven? Dan kan je jezelf heel wat stress besparen door op voorhand parkings te vergelijken. Hier vind je alle info omtrent parkeren bij Zaventem Airport. Zo hoef je je de dag van vertrek geen zorgen te maken over overvolle parkeergarages en slechte bewegwijzering. 

Heb je een uitstapje naar Brussel gepland en wil je er graag met de auto naartoe? Op GoedkoopParkeren vind je een ruim aanbod aan parkeeraanbieders en kan je ze makkelijk met elkaar vergelijken. Zo kan je gebruikmaken van de voordeligste parkeerplek en hoef je je niet blauw te betalen aan parking. Met het geld dat je hiermee bespaart, kan je immers veel leukere dingen doen op vakantie.

beste parking zaventem
Laat de stress thuis en geniet van je welverdiende vakantie!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe kan ik het beste mijn koffer inpakken? 

Comfortabel reizen met je hond: 4 belangrijke tips

6 bestemmingen waar je lekker warm kunt overwinteren