De hotste trends voor elke keukenstijl

Geplaatst door

Tijd voor een nieuwe keuken? Of geef je de bestaande keuken een grondige make-over? Dan wil je vast een keuken met de modernste snufjes en veel ruimte. Maar wat je ook wil, is natuurlijk een keuken die helemaal past bij jouw persoonlijke stijl. Elk jaar zien we een aantal trends voor keukens die jouw nieuwe keuken helemaal mee met de tijd maken. En of jij nu meer houdt van een landelijke of van een moderne keuken – er is sowieso wel een trend die jij kan toepassen bij je nieuwe keuken of keukenrenovatie. Met welke van de volgende trends sta jij binnenkort te kokerellen?

landelijke keuken

Heerlijk zacht

En nee, dan bedoelen we niet dat je op een fluwelen werkblad moet gaan werken of dat elke stoel een kussentje moet hebben (al mag dat wel, natuurlijk). Nee, wat vanaf dit jaar zacht wordt, zijn de kleurencombinaties. Voorbij zijn de harde zwart-wit combinaties – zowel voor landelijke als voor moderne keukens. Helemaal van nu zijn zachte kleurenpaletten met tinten die dicht bij elkaar liggen en zo voor een harmonieus geheel zorgen.

In een moderne keuken kan dit bijvoorbeeld betekenen dat je voor verschillende grijstinten gaat, in een meer landelijke stijl ga je misschien vallen voor gebroken wit, ecru en lichte houtsoorten. Zo lang je ver weg blijft van scherpe contrasten, ben je helemaal mee met deze trend.

moderne keuken

Je keuken is een blijver

Een trend die – letterlijk – blijft, is duurzaamheid. Je wil niet binnen een jaar alweer twijfelen of je wel de juiste keuze gemaakt hebt, of zien dat je gekozen materiaal toch niet zo kwalitatief was en je dus alweer moet vernieuwen. De keukens zijn tegenwoordig écht bestand tegen de tijd. Zeker als je voor kwalitatieve, natuurlijke en duurzame materialen gaat. Zo is beton in een moderne keuken echt trending. Niet kapot te krijgen en het wordt alleen maar mooier met de jaren.

In een meer landelijke keuken spelen natuurlijke materialen sowieso al de hoofdrol. Alleen mag dat nu nog meer uitgesproken. Denk aan een werkblad van natuursteen, kasten van hoogkwalitatief hout en grepen in staal. Allemaal zaken die de tand des tijds niet alleen doorstaan, maar die met de jaren ook een prachtige patina krijgen. Zo is je keuken binnen enkele jaren nog mooier dan op de eerste dag.

keukentrends 2023

Kook met kwaliteit

Een keuken is natuurlijk meer dan een werkblad en kasten alleen. Hij staat ook nog eens vol toestellen. Die moeten tegen een serieus stootje kunnen. Een kraan, oven, vaatwasser… Ze worden allemaal bijna dagelijks gebruikt. Daar mag je dus echt niet op gaan besparen, of je betaalt dat binnen een paar jaar dubbel en dik terug.

Ga ook altijd voor toestellen in de beste energieklasse. Een oven, vaatwasser en koelkast verbruiken best wat energie en je gebruikt ze intensief. Door voor een betere energieklassen te gaan, bespaar je uiteindelijk heel wat geld uit. De meerkost van een beter toestel is dus heel snel terugbetaald! Goed, het is misschien geen echte trend in de zuivere zin van het woord, maar anno 2023 is energie toch echt een hot topic, ook in de keuken!

Veel liefs,
Vanessa xxx