Bestseller: Trauma, je bent gek als je het niet hebt

Geplaatst door

Trauma, je bent gek als je het niet hebt – Je doet alles volgens het boekje om je fit en prettig te voelen. Het leven is tenslotte iets moois. Je sport en beweegt, eet relatief gezond, hebt leuk werk, je gaat op tijd naar bed en hebt een rijk sociaal leven. Alle voorwaarden voor een gelukkig leven zijn er. Toch knaagt er iets vanbinnen.

Waar komen die sombere momenten steeds weer vandaan? Wat maakt dat je in kleinere of grotere mate verslaafd bent aan lekkers dat niet per se goed voor je is? Wat zorgt ervoor dat je soms zo kinderachtig kunt reageren en emotionele onbalans ervaart? Waarom toch steeds die bewijsdrang? Waar komen die onbestemde onzekere gevoelens vandaan? En wat is dat diepe gevoel van leegte dat op moeilijke momenten naar boven komt? Het is alsof er een elastiek aan je vastzit dat je steeds weer terugtrekt terwijl je zo graag verder wilt.

trauma je bent gek als je het niet hebt

Trauma, je bent gek als je het niet hebt

Het zijn volgens Robert Bridgeman allemaal de gevolgen van trauma. Ieder mens is namelijk in meer of mindere mate getraumatiseerd. Jij ook. Dit boek laat zien waarom iedereen trauma’s heeft, waar ze vandaan komen en wat de gevolgen zijn. En vooral: hoe je door het lezen en toepassen van wat dit je boek aanreikt, jouw trauma’s holistisch kunt transformeren om zo nog leuker, betekenisvoller en plezieriger te leven.

Robert Bridgeman en Christine Pannebakker gingen een bijzondere samenwerking aan en schreven samen dit boek. Het boek is een reis. Door het te lezen en toe te passen. En door de tientallen uren aan video’s die aan het boek zijn toegevoegd. 

Robert Bridgeman is transformatiecoach, opleider, auteur, documentairemaker en spreker. Hij onderzoekt methoden om het menselijk potentieel te vergroten en bewustzijn te ontwikkelen. En specialiseerde zich in traumawerk. Robert leidde honderden transformatiecoaches op via Bridgeman Academy en hielp duizenden mensen om door hun blokkades heen te breken op weg naar een lichter leven.

Robert Bridgeman

Schrijfster, journaliste en columniste Christine Pannebakker onderzocht het gedachtegoed van Robert Bridgeman en vond in zijn methode de missing link tussen het melodietje van je lekker voelen en de grondtoon van diepgeworteld geluk.

Ze geloofde dat ze geen trauma had omdat ze dat niet respectvol vond naar de mensen toe die ze interviewde: slachtoffers van oorlog en incest, aardbeving en mishandeling. Tot Robert tegen haar zei: ‘Je bent gek als je geen trauma hebt.’ 

Christine Pannebakker

Hun samenwerking resulteerde in dit transformerende boek dat verscheen op 17 mei 2023. Het boek Trauma, je bent gek als je het niet hebt stond een dag na verschijnen in de Top 10 non-fictie van de Bestseller 60.

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx