Last van fruitvliegjes? Zet deze plant in je keuken

Geplaatst door

Fruitvliegjes kunnen een echte plaag zijn in de keuken. Vooral in de zomer kan je er helemaal gek van worden. Ik deelde eerder al 5 tips om fruitvliegjes te verjagen en vandaag deel ik een extra tip met jullie. Er is namelijk een plant waarmee je de overlast van fruitvliegjes flink kunt beperken. Welke plant dat precies is, lees je hieronder!

fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes bestrijden met een muntplantje

Heb je last van fruitvliegjes in huis? De oplossing is makkelijker dan je denkt! Je kunt namelijk fruitvliegjes bestrijden met een muntplantje. Koop een muntplantje en geef deze een plekje in je keuken. Fruitvliegjes houden niet van de geur van munt, waardoor je er veel minder last van zal hebben. Een bijkomend voordeel van een muntplantje in de keuken is dat je er ook spinnen mee kunt verjagen. 

Het gebruik van een muntplantje in je keuken is een diervriendelijke oplossing om fruitvliegjes te verjagen. Mocht je geen groene vingers hebben, dan hoef je je hier alvast geen zorgen over te maken want een muntplantje heeft weinig verzorging nodig. Drink je graag muntthee? Dan kan je iedere dag genieten van een kopje verse muntthee. Alleen maar voordelen dus!

fruitvliegjes munt

Toch nog fruitvliegjes?

Als je na een tijdje nog steeds last hebt van fruitvliegjes, plaats dan een paar extra muntplantjes in de keuken. Daarnaast kan je een paar blaadjes munt met etherische olie mengen. Zet het middeltje op de plek waar de meeste vliegjes zijn en je zal zien dat ze verdwijnen. Door de etherische olie zal het ook nog eens lekker fris ruiken in je keuken!

Mocht het muntplantje onvoldoende werken om fruitvliegjes te verjagen, dan kan je deze 5 tips proberen. Je kunt immers ook fruitvliegjes bestrijden met afwasmiddel en azijn, wijn en fruit, of met een vleesetende plant. Het is misschien even zoeken wat het beste werkt voor de vliegjes in jouw keuken, maar je zal er hoe dan ook vanaf geraken. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo houd je ongewenste beestjes buiten