6 Knutselideeën voor tijdens schoolvakanties

Geplaatst door

Knutselideeën – De eerste dagen van de schoolvakantie geniet je waarschijnlijk van lang in je bed liggen en enkele series kijken. Maar dit geldt vaak enkel voor de eerste paar dagen, dus wat doe je dan met de overige tijd? Bij mooi weer kan je verschillende uitstapjes met vriendinnen maken, terwijl je bij slecht weer enkele bezigheden thuis zal moeten verzinnen. Daarom vind je hier alvast enkele creatieve activiteiten voor tijdens de schoolvakantie. 

knutselideeën

Papieren vliegtuigjes vouwen 

Het enige wat je voor deze eerste activiteit nodig hebt, is papier en eventueel materiaal om de vliegtuigjes te versieren. Denk bijvoorbeeld aan stiften, wasco’s, verf…maar ook aan glitters, confetti, enzovoort. Vouw verschillende modellen en kijk welke uiteindelijk de langste afstand kan overbruggen. 

Sieraden maken 

Eén ding is zeker: wanneer je je eigen sieraden maakt, zal je nooit dezelfde ketting of armband als je vriendinnen dragen. Net daarom is dit zo leuk om te doen. Rijd met je fiets naar de dichtstbijzijnde hobbywinkel en koop enkele mooie kralen in verschillende vormen en kleuren. Vergeet ook geen sluitingen en draad. 

Vingerverven 

Een verfkwast? Die is volledig overbodig wanneer je gaat vingerverven. Zoek eventueel wat inspiratie op Pinterest of in een knutselboek, neem wat verf en papier en ga aan de slag. Naast papier, kan textiel bedrukken ook leuk zijn. Misschien heb je hiervoor nog een oude T-shirt in je kledingkast liggen? Ook online kan je textiel bedrukken voor je vriendinnen, klasgenoten of collega’s. Ontwerp een leuk logo of een tekst en je kan aan de slag!

T-shirts bedrukken 

Fan van textiel bedrukken. Dan kan je ook een T-shirt bedrukken op een professionele manier. Hiervoor heb je wel een eigen ontwerp nodig, en daarmee kan je thuis aan de slag. Zo verschijn jij na de schoolvakantie met een zelf ontworpen T-shirt op school. 

FIMO klei 

Een vijfde activiteit die je kan doen tijdens de vakantie is iets knutselen uit FIMO klei. Dit kan gaan van je eigen tas om uit te drinken tot je eigen kralen om sieraden van te maken. Bak je creatie in de oven en werk af met een laagje vernis voor een mooie uitstraling. Wie weet is dit de start van je eigen kleine bedrijfje.  

Knutselen met natuurlijke materialen 

Niet veel knutselmateriaal in huis? Geen paniek. Trek je jas en schoenen aan, en ga op zoektocht in je eigen tuin of maak een boswandeling. Deze plekken zijn namelijk een schat aan natuurlijke knutselmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, takken en bloemen die je makkelijk kan gebruik om een creatie te maken of te versieren.  

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Paasvakantie met kinderen: 9 leuke ideeën

Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer

5x Uitjes met gezin in de buurt van de grens met Nederland

Moestuinieren met kinderen: handige moestuinlessen en leuke kinderactiviteiten