Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica? 5 voordelen op een rij

Geplaatst door

Hoewel natuurlijke cosmetica vroeger vooral door vrouwen met een gevoelige huid of bepaalde huidaandoeningen werd gebruikt, kiezen inmiddels steeds meer vrouwen bewust voor natuurlijke huidverzorging. Deze producten worden niet getest op dieren, bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zijn milieuvriendelijk. Redenen genoeg om conventionele cosmetica te vervangen door natuurlijke cosmetica. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In samenwerking met Witch by Nature Cosmetics zet ik vijf voordelen van natuurlijke cosmetica op een rijtje. 

Witch by Nature

Wat is natuurlijke cosmetica?

Natuurlijke cosmetica bevat huidverzorging en make-up waarin uitsluitend natuurlijke ingrediënten te vinden zijn. Dit zorgt ervoor dat het huideigen evenwicht niet wordt verstoord en er een gezonde samenwerking is tussen de natuurlijke producten en de huid. Natuurlijke ingrediënten zijn bijvoorbeeld extracten van kruiden en planten die biologisch geteeld zijn, algen, natuurlijke kleur- en geurstoffen, plantaardige oliën en essentiële oliën. 

Veel vrouwen zijn genoodzaakt om natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken. De conventionele cosmetica bevat namelijk synthetische stoffen die een negatief effect op de huid hebben. Dit kan reeds klachten veroorzaken bij mensen met een ‘gewone’ huid, maar zeker bij mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen. Toch kiezen tegenwoordig steeds meer mensen bewust voor natuurlijke huidverzorging omdat het veel voordelen biedt. 

Mystical Forest Face Cream

Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica? 5 voordelen op een rij

1. Minder kans op huidirritaties en allergieën

De belangrijkste oorzaken van huidirritaties en allergieën zijn synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen. Dankzij de natuurlijke ingrediënten verdraagt de huid natuurlijke cosmetica beter dan conventionele cosmetica. Natuurlijke huidverzorgingsproducten veroorzaken nauwelijks huidirritaties en allergieën. Integendeel, ze doen juist veel goeds voor je huid. De natuur biedt ontzettend veel prachtige ingrediënten die je huid mooier en gezonder maken. Waarom zou je voor schadelijke synthetische ingrediënten kiezen als de natuur alles te bieden heeft wat je huid nodig heeft? 

2. Grote hoeveelheid aan werkzame stoffen

Waarom natuurlijke huidverzorging? Nog een groot voordeel van natuurlijke huidverzorging is dat de ingrediënten in hun natuurlijke samenstelling gebruikt worden. Dus niet, zoals bij conventionele cosmetica, als geïsoleerde stof. De bestanddelen in natuurlijke cosmetica bevatten van nature een grote hoeveelheid aan werkzame stoffen. Deze stoffen werken synergetisch, wat betekent dat ze samen effectiever werken dan apart. Hierdoor is de werking van de bestanddelen evenwichtiger en gelijkmatiger en dat komt je huid alleen maar ten goede.

3. Respecteert het biologische evenwicht van de huid

Bij langdurig gebruik kunnen synthetische ingrediënten het natuurlijke evenwicht van de huid verstoren. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld ineens een droge huid, een extreem gevoelige of onrustige huid. Natuurlijke cosmetica daarentegen zorgt er juist voor dat het evenwicht van de huid wordt behouden en versterkt, waardoor je huid er mooi en gezond uitziet.

4. Niet getest op dieren

Vandaag de dag testen bedrijven nog te vaak op dieren. Soms beweert een merk diervriendelijk te zijn maar test het moederbedrijf nog steeds op dieren. Echter zijn dierproeven helemaal niet nodig want er zijn inmiddels zoveel alternatieven. Als je voor het natuurlijke merk Witch by Nature kiest, hoef je je hier geen zorgen over te maken en dat is heel fijn. De Mystical Forest Face Cream, de Mystical Forest Hand Cream en de Mystical Forest Lipbalm zijn vegan en worden met veel liefde en zorg in Nederland gemaakt.

5. Milieuvriendelijk

Ten slotte is natuurlijke huidverzorging minder belastend voor het milieu dan conventionele cosmetica. De ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van biologische landbouw en zijn biologisch afbreekbaar. Bij het maken van chemische stoffen komen veel gifstoffen vrij die het milieu verontreinigen. Niet alleen tijdens het productieproces wordt het milieu belast, sommige chemische bestanddelen zijn op zich al schadelijk voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan micro beads (plastic deeltjes in tandpasta en scrubs) die het water beschadigen.

Natuurlijke verzorgingsproducten hebben dikwijls ook een milieuvriendelijke verpakking. Er wordt geen drijfgas gebruikt en de verpakking is recyclebaar. 

Mystical Forest Hand Cream

Na het lezen van dit artikel weet je wat natuurlijke cosmetica is en wat de voordelen hiervan zijn. Ik zou zeggen: probeer het eens en ontdek wat voor moois de Witch by Nature producten je huid te bieden hebben!

Veel liefs,
Vanessa xxx