5x Uitjes met gezin in de buurt van de grens met Nederland

Geplaatst door

Gastartikel – Op zoek naar leuke uitjes met gezin in het grensgebied tussen België en Nederland? In dit gebied, helemaal vanaf Zeeland in Nederland en West-Vlaanderen in België tot Nederlands en Belgisch Limburg, zijn er tal van opties voor een daguitstap. Hier lees je 5 tips voor familie uitstappen die tof zijn voor jong en oud.

Uitjes met gezin

Wij gaan er graag op uit met het gezin! Er zijn zoveel leuke uitjes te vinden in de buurt van de grens, dat het moeilijk kiezen is! Ga naar de Kalmthoutse heide of ’t ZWIN, twee grensoverschrijdende natuurgebieden. Robotland is een technologie- en funpark in Essen, bijna op de grens. En het pretpark de Efteling ligt net over de Nederlandse grens. We moesten een keuze maken en daarom staan er in deze lijst 5 toffe uitjes om eens te testen met de kids.

Uitjes met gezin in het grensgebied

Concertgebouw circuit in Brugge

De stad Brugge heeft veel te bieden voor een daguitstap met gezin. Ontdek het Begijnhof, maak een rondvaart, beklim het Belfort en bezoek het Frietmuseum en het Chocolademuseum. Een minder bekend uitje in de stad is het Concertgebouw circuit, dit is een interactief parcours door het gebouw. Er is een speciaal kinderparcours, kinderen gaan hierbij op zoektocht met de liervogel. Onderweg zijn er tal van leuke opdrachten en spelletjes. Aan het eind sta je op het dakterras en terwijl jij uitkijkt over de stad, maken de kinderen muziek op oude Beiaardklokken.

Deltapark Neeltje Jans, Zeeland

Over de grens in Nederland ga je op pad naar Deltapark Neeltje Jans, in de provincie Zeeland. Indrukwekkend is de Deltaexperience, waar je meekrijgt hoe het was tijdens nacht van de watersnoodramp. Het geluid van noodweer, schrikken van bliksemflitsen en het voelen van de wind. En naast de zeeleeuwen-en zeehondenvoorstellingen zijn er ook verschillende Water & Fun attracties, een waterspeelplaats en speeltuinen.

De Mosten Antwerpen

Terug naar België voor de uitjes met gezin. Tussen Breda en Antwerpen kan je naar het recreatiedomein De Mosten gaan. Hier is onder andere een zwemvijver met speeltuin en een minigolf. Ook is er het Goodlife Cablepark waar je kan wakeboarden, waterskiën of kneeboarden, het klimpark De Mosten met ziplines en het Treehouse waar je iets kan eten en/of drinken. En is er dan nog energie over? In de omliggende bossen kan je wandelen en fietsen.

Beekse Bergen Nederland

Safaripark Beekse Bergen is een leuk uitje met gezin in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. In dit dierenpark kan je inderdaad op tal van safari’s gaan, met een auto- of bussafari, bootsafari, er is een roofvogelsafari en je kan ook wandelend door het park gaan. Er is niet één vaste route, waardoor je de safari’s goed kan combineren. Stap in de bus en verken de open vlakte met wilde dieren. Vervolgens neem je de safariboot terug en daarna ga je wandelend op avontuur. Onderweg zijn er op diverse plekken avonturenpaden aangelegd naast de route, dit zijn speciale weggetjes voor kinderen. Verrassend leuk was de Roofvogelsafari, interessant en interactief.

Mine bij Genk

De laatste tip voor uitjes met gezin is de C-Mine bij Genk in Limburg. Je kan hier op expeditie gaan. Aan de hand van een audioset kon je op eigen houtje de mijn verkennen. Voor kleinere kinderen is er de zoektocht van Cyriel de Krekel. Gewapend met een opdrachtenboekje en zaklamp ontdek je de geschiedenis van de mijn. Het eerste gedeelte van de expeditie was ondergronds, het tweede gedeelte voert via eindeloze trappen naar de top van de mijnschacht. Op het einde van de expeditie is er de virtual reality beleving doen.

Bezoek dan ook de gratis toegankelijke Avonturenberg be-MINE. Via een avontuurlijke weg tussen 1.600 palen bereik je de top van de terril. Dit gaat langs reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbaan en diverse speelelementen.

Lees ook: Paasvakantie met kinderen: 9 leuke ideeën