Hoe maak je een boswandeling leuk voor kinderen?

Geplaatst door

Boswandeling – Nog even en het is officieel herfst! Dit betekent dat je weer vaak kunt gaan wandelen in het bos. Niets is heerlijker dan samen in het herfstzonnetje te genieten van de gele en oranje tinten van de herfstbladeren. Maar voor kinderen is zo’n wandeling soms een beetje saai. Misschien hebben ze het na een keertje wel gezien of beginnen ze na honderd meter te zeuren dat ze niet meer verder willen. Hoe maak je een wandeling leuk voor kinderen? Wat te doen tijdens boswandeling? Met de volgende tips kan je wandelen leuk maken!

hoe maak je een wandeling leuk voor kinderen

Hoe maak je een boswandeling leuk voor kinderen? 

1. Organiseer een speurtocht in het bos

Bereid je kinderen voor op de wandeling die jullie gaan maken en stel samen een lijstje op van dingen die jullie hopen te vinden. Denk aan paddenstoelen, dennenappels, vogels of misschien wel eekhoorns. Zodra je kind iets van op het lijstje gevonden heeft, kunnen jullie het samen afvinken. Neem eventueel een vergrootglas mee om het avontuur nog spannender te maken.

2. Verzamel de mooiste schatten

Neem een emmer mee en ga samen op zoek naar mooie bladeren, kastanjes, eikels, beukennootjes en takken. Met deze mooie schatten kan je thuis een leuke herfsttafel maken. Of wat ook heel tof is: een schaal met daarop waxinelichthoudertjes en daartussen eikels en kastanjes. Herfstdecoratie uit de natuur is gratis én origineel! Hier vind je nog meer tips om je huis herfstklaar te maken

3. Doe spelletjes in het bos

Wat te doen tijdens boswandeling? Het bos is ook dé ideale plek om ouderwetse spelletjes te doen. Zeker als je met een paar personen bent, zijn spelletjes zoals tikkertje of verstoppertje echte klassiekers. Als je kinderen graag voetballen, kan je gerust een bal meenemen voor extra spelplezier.

4. Geef je kind een wegwerpcamera

Natuurlijk is een smartphone erg handig, maar kies eens voor een ouderwets alternatief. Koop voor een paar euro een paar wegwerpcamera’s en maak hier een touwtje aan vast. Zo kan je ieder kind een camera geven waarmee hij of zij de meest bijzondere vondsten kan fotograferen. Superleuk voor hun, maar ook voor jou! Het is namelijk een leuke manier om te zien waarin jouw kind het meest geïnteresseerd is. Bovendien zijn de foto’s ook mooie herinneringen voor later.

5. Laat je kind de weg kiezen

Tenslotte kan je je kinderen meer betrekken door hun de weg te laten kiezen. Uiteraard tot op een bepaalde hoogte. Laat ze bijvoorbeeld kiezen of jullie links of rechts gaan, of dwars tussen de bomen door. De kans is groot dat ze de boswandeling een stuk leuker zullen vinden als ze zelf iets te zeggen hebben. Let er wel op dat je niet te ver afdwaalt want anders wordt de terugweg minder leuk.

wat te doen tijdens boswandeling

Is het een regenachtige dag? Dit mag de pret niet drukken. Met leuke regenlaarzen en een regenjas zijn je kinderen goed beschermt tegen de regen en kunnen ze zorgeloos in de plassen springen. Zodra jullie thuiskomen, verwen je hen (en jezelf) met een heerlijke kop warme chocolademelk. Wedden dat je kinderen binnenkort nog eens naar het bos willen gaan? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Moestuinieren met kinderen: handige moestuinlessen en leuke kinderactiviteiten

6 Knutselideeën voor tijdens schoolvakanties

5x Herfst recepten om het seizoen goed in te zetten

Eén reactie

  1. Zalig, binnenkort gaan we ook weer veel wandelen in het bos. Wij gaan altijd op zoek naar een rode paddenstoel met witte stippen. Heel leuk om te doen en jammer genoeg vinden we er niet altijd eentje

Reacties zijn gesloten.