3 Redenen waarom een nieuwe job voor het eindejaar een goed idee is

Geplaatst door

Nieuwe job voor het eindejaar – Ben je al een paar maanden onafgebroken aan het solliciteren en wil je liefst een pauze inlassen nu het einde van het jaar in zicht is? Of misschien heb je besloten om te wachten tot volgend jaar om je carrière een nieuwe wending te geven? Hoewel veel werkzoekenden vaak wachten tot het begin van het nieuwe jaar om te beginnen met hun zoektocht naar een nieuwe job, is het einde van het jaar eigenlijk een geweldig moment om te starten of je zoektocht voort te zetten. Staffing specialist Walters People geeft je 3 redenen waarom.

nieuwe job

1. Er wordt meer aangeworven dan je denkt

Bedrijven stellen steeds vaker een rekruteringsplan op om ervoor te zorgen dat ze het vereiste personeel hebben aangeworven naar het einde van het vierde kwartaal. Ze willen immers het nieuwe jaar starten met de juiste mensen aan boord, in plaats van hun rekruteringsactiviteiten uit te stellen tot het begin van het nieuwe jaar. Veel bedrijven hebben ook een jaarlijks toegewezen budget voor de aanwervingen die zij nodig hebben en dienen de begroting te handhaven voor het volgende jaar. Dat maakt dat het einde van het jaar voor jou het ideale moment is om een job te zoeken.

2. Voorsprong op de concurrentie

Veel mensen beginnen pas met zoeken aan het begin van het nieuwe jaar, maar door je zoektocht nu al verder te zetten, neem je een kleine voorsprong. Wat tot minder concurrentie leidt. Aangezien veel bedrijven op zoek zijn om te rekruteren vóór januari, ontbreekt het vaak aan concurrerende kandidaten aan het eind van het jaar. Dankzij je meer strategische aanpak kan je er dus in slagen om je droomjob te vinden voordat anderen zelfs beginnen te kijken.

3. Nieuwe job? Meer tijd om op snelheid te komen

Met bepaalde zaken die typisch aan het eind van het jaar vertragen, is het het ideale moment om bij een nieuw bedrijf te starten en je inloopperiode bij je nieuwe werkgever te voltooien. In de meeste gevallen staat het begin van het jaar volgepland met vergaderingen rond de te bepalen strategie en is het een periode waar iedereen druk aan de slag is.

Dus in plaats van zich als ‘overlast’ te voelen in januari en februari, doe je er dus goed aan om je nieuwe job te starten in het laatste kwartaal van het jaar zodat er meer tijd is om je opleiding af te ronden en vragen te stellen zonder dat je het gevoel krijgt van overweldigd te zijn door de drukke sfeer die het nieuwe jaar met zich meebrengt.

Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Spontaan solliciteren: een goed idee of niet? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *