5 Tips voor het vergelijken van internet providers

Geplaatst door

Internet providers vergelijken – Vandaag de dag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder internet. En het liefst willen we ook snel internet. Het is behoorlijk frustrerend wanneer je urenlang bezig bent met het uploaden van foto’s op je laptop. Of wanneer je favoriete serie op Netflix de hele tijd blijft laden. Om deze frustratie te voorkomen, deel ik hieronder vijf tips voor het vergelijken van internet providers. 

internet providers

Tips voor het vergelijken van internet providers

1. Internetsnelheid per abonnement

Bij de meeste internet providers betaal je een vaste prijs per maand voor je internetabonnement, in ruil voor standaard onbeperkt internet. Echter verschilt de snelheid van de verbinding per abonnement. Als je internetaanbieders gaat vergelijken, let je meestal op de prijs. De verleiding is groot om voor de provider met de laagste prijs te kiezen, maar het goedkoopste internet is niet altijd het snelste.

Wanneer het maandelijkse tarief laag is, betekent dit soms ook dat de snelheid lager ligt in vergelijking met andere providers. Controleer daarom goed hoe hoog de internetsnelheid is die ze aanbieden bij het abonnement. Het prijsverschil zit dikwijls in de snelheid van het internet.

2. Alleen internet of alles in 1 pakket

De meeste mensen kiezen voor een internet en tv pakket, dikwijls met een vaste telefoon erbij. Dit wordt ook wel een alles in 1 pakket genoemd. Echter is zo’n pakket niet altijd de goedkoopste keuze. Als je bijvoorbeeld geen vaste telefoon gebruikt en alleen online televisie kijkt, kan je overwegen om enkel een internetabonnement te nemen. Hiermee kan je flink wat geld besparen op de maandelijkse lasten.

Wil je toch liever een alles in 1 pakket nemen? Dan is het belangrijk om goed te letten op wat je precies krijgt. Kan je bijvoorbeeld onbeperkt bellen met je vaste telefoon? En hoeveel tv-zenders zitten er inbegrepen? Houd deze dingen zeker in je achterhoofd wanneer je gaat vergelijken.

beste provider

3. Glasvezelaansluiting

Soms spot je een interessante aanbieding op het internet. Maar als je goed gaat vergelijken, zie je dat er geen glasvezelaansluiting is. Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden want een glasvezelaansluiting is veel sneller. Een nadeel hiervan is dat ook iets duurder is. Maar als je graag snel en betrouwbaar internet wilt, doe je er goed aan om na te gaan of er een glasvezelaansluiting is.

4. Wifi garantie 

Sommige internet providers bieden een wifi garantie aan. Als de verbinding in je kantoor op zolder bijvoorbeeld niet optimaal is, komen ze gratis langs om het te verbeteren. Dit is absoluut een pluspunt en het kan zeker interessant zijn om van deze service gebruik te maken.

5. Modem

Tenslotte is het verstandig om te kijken naar welke modem je bij je internetabonnement krijgt. Meestal ga je er vanuit dat de modem van je provider goed is, maar helaas kunnen de modems per providers erg verschillen. Als je een goedkope modem krijgt aangeboden is de kans groot dat je internet nooit optimaal functioneert. Daarom vervangen sommige mensen de standaard modem voor een nieuwe modem. Het is zeker een goed idee om je hier even in te verdiepen.

Op het internet kan je reviews vinden van de modems die door de internetaanbieders gebruikt worden. Mocht je de modem zelf willen veranderen, dan is het wel handig als je iets van ICT kent. Wellicht kan een vriend of collega je hierbij helpen.

internet vergelijken

Gemakkelijk internet vergelijken

Omdat er tegenwoordig veel internet providers zijn, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval kan de vergelijkingssite Internetten.nl je een handje helpen. Op deze website krijg je altijd een eerlijk overzicht van alle providers die internet aanbieden. Op die manier kan je dus gemakkelijk internet vergelijken en de beste provider kiezen die bij jouw budget en wensen past. Zo betaal je nooit meer teveel voor een internetabonnement en kan je flink wat geld besparen. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wat een interessante blogpost! Wij adviseren onze klanten ook altijd om bij alles in 1 vergelijken goed te kijken naar wat er in het pakket zit. Als je hier goed op let betaal je nooit voor iets wat je niet gebruikt.

    Groetjes,
    Anne

Reacties zijn gesloten.