Met deze tips kan jij ook je droomjob vinden

Geplaatst door

Hoe voel jij je op zondag? Zie je enorm op tegen de nieuwe werkweek of kan je niet wachten tot het maandag is? Indien het eerste, is het wellicht tijd om eens na te denken over een andere job. Want als je je iedere maandag naar je werk moet sleuren, dan heb je je droomjob waarschijnlijk nog niet gevonden. Het spreekwoord zegt immers niet voor niets: kies een job waar je van houdt en je hoeft nooit meer een dag te werken. Met deze tips kan jij ook je droomjob vinden!

droomjob vinden

Droomjob vinden: weet wat je wil

Als eerste moet je nadenken over wat je wil en wat je belangrijk vindt. In welke sector zou je graag willen werken en welke functie is je op het lijf geschreven? Werk je nu op kantoor en wil je graag iets met je handen doen, of net omgekeerd? Wil je een creatief beroep doen? Je passie voor bloggen omzetten in een job in de online marketing? Of zelfstandige worden zoals ik?

Je kunt al beginnen met jezelf een paar vragen te stellen. Welke projecten deed je het liefst in het verleden? Wat zou je doen als geld geen rol zou spelen? Waar ben je nieuwsgierig naar? Wat zijn je hobby’s? Een droomjob begint immers met doen wat je leuk vindt. 

Duik in je vakgebied

Heb je je droomjob voor ogen, ontwikkel jezelf dan in het vakgebied van je keuze. Of je nu fotograaf, verkoper of psycholoog wil worden. Lees relevante vakliteratuur en bouw een netwerk op. Ga naar evenementen en lezingen om meer informatie op te doen en interessante mensen te ontmoeten. Je kunt ook spontaan op bedrijven toestappen en vragen of je eens een dagje mag meelopen. Door vrijwilligerswerk te doen, kom je snel te weten of de job iets voor jou is. 

droomjob zoeken

Kies de juiste bijscholing

Misschien is je droomjob iets helemaal anders dan wat je nu doet, dat is prima. Denk niet meteen dat het niet mogelijk is. Tegenwoordig zijn er tal van manieren om bij te scholen op latere leeftijd. Denk aan online cursussen, avondschool of een VDAB opleiding. Wees niet bang om deze stap te zetten. Soms is het beter om eerst een paar jaar te werken en dan pas een bijscholing aan te vatten. Dan ben je tenminste zeker dat je een opleiding kiest die zinvol is voor je carrière. 

Fix jouw droomjob

Nu je weet wat je droomjob is en de eventuele bijscholing is afgerond, is het tijd om je droomjob waar te maken. Schrijf sollicitatiebrieven, bel bedrijven op of loop gewoon eens binnen om te vragen of je op gesprek mag komen. Je kunt je ook inschrijven op verschillende vacaturesites. Ben je op zoek naar een job als psycholoog? Bekijk dan de vacatures psychologie. Wil je aan de slag als logopedist? Check dan de vacature logopedist. Je moet hier natuurlijk tijd voor vrijmaken, maar dan heb je ook wat: de job waar je al jaren van droomt!

Wat jouw droomjob ook is en hoe moeilijk deze lijkt te bereiken: ga ervoor. Je besteedt tenslotte meer dan de helft van je leven aan werken, dus kan je maar beter blij zijn met wat je doet. Als je je droomjob hebt gevonden, dan zal je het niet meer zo erg vinden om op maandagochtend op te staan en aan je werkweek te beginnen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.