Hoe kies je een camping? 7 handige tips!

Geplaatst door

Hoe kies je een camping? – Yes, je hebt eindelijk besloten dat je een kampeervakantie wilt en wat de bestemming wordt. Maar dan komt de volgende uitdaging: het uitzoeken van een camping. Door het grote aanbod campings is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je een camping en waar moet je op letten? In samenwerking met Camping Expert deel ik zeven handige tips!

hoe kies je een camping

Hoe kies je een camping?

1. Zoek een camping via Camping Expert

Vraag je jezelf af: hoe vind ik een camping in Frankrijk of Spanje? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Neem dan een kijkje op Camping Expert. Door middel van het stellen van een paar gerichte vragen – de Camping Quiz – geven zij jou een overzicht met de campings die het beste aansluiten bij jouw wensen. Zo hoef je zelf niet meer op zoek te gaan naar de perfecte camping. Dit bespaart je ontzettend veel tijd en moeite!

Stel dat je op zoek bent naar een camping in Spanje dat geschikt is voor families, een zwembad heeft en vlakbij het strand ligt, dan zal Camping Castell Montgri binnen enkele minuten op je scherm verschijnen. Een goede camping zoeken is op die manier een fluitje van een cent! 

2. Controleer de ligging op Google Maps

Meestal zullen de foto’s op de website van de camping er prachtig uitzien, maar controleer voor de zekerheid toch eens de exacte ligging op Google Maps. Zo ben je zeker dat je niet naast een autostrade of midden in een industrieterrein belandt. Check dan ook direct hoe ver de camping ligt van de bezienswaardigheden die je van je to do-lijstje wilt afvinken. Het kan ontzettend leuk zijn om vlakbij de kust te kamperen, maar hoe ver moet je dan nog rijden om andere dingen te bezoeken? Hou in je achterhoofd dat een centraal gelegen camping dikwijls de beste keuze is.

3. Check de prijzen goed

Bij de meeste campings wordt de prijs bepaald door het seizoen. In de lente en zomer zal je meestal meer betalen dan in de herfst en winter. En dat geldt ook voor schoolvakanties. Heb je jouw droomcamping gevonden? Check dan goed de prijzen op de prijslijst want anders zou je ter plaatse wel eens voor een onaangename verrassing kunnen komen te staan. Kijk ook zeker naar de extra kosten op de camping, bijvoorbeeld het gebruik van elektriciteit en een parkeerplaats voor de wagen.

4. Kan je de ligging van je kampeerplaats kiezen?

Weinig mensen willen graag vlak naast de toiletten of de receptie slapen. Controleer daarom of het mogelijk is om op voorhand al een kampeerplaats uit te kiezen. Zo voorkom je dat je ter plaatse een slechte kampeerplek krijgt. Kies bij voorkeur een plek waar een beetje schaduw is en die ook niet kilometers ver van de toiletten en douches ligt. 

camping expert

5. Zoek een camping die aansluit bij jouw noden

Ga je met kinderen op vakantie? Dan is een camping met waterpark onmisbaar. Ga je met z’n tweeën kamperen? Dan kunnen winkeltjes en restaurants op de camping wellicht een meerwaarde zijn. Waarschijnlijk is er genoeg criteria waar een goede camping voor jou aan moet voldoen. Zoek dus zeker een camping die aansluit bij jouw noden. Zoals ik in het eerste puntje reeds zei, kan Camping Expert jou hier uitstekend bij helpen!

6. Lees recensies

Hoe kies je een camping? Naar foto’s kijken op de website en social media is zeker een goed idee, maar neem ook de tijd om recensies te lezen van andere mensen die reeds op de camping zijn geweest. Wanneer je bijvoorbeeld ‘camping noord italie’ intypt op Google, zal je automatisch recensies terugvinden. Let op: laat je niet afschrikken als er af en toe iemand klaagt. Als er drie van de honderd reviews slecht zijn, laat je dan niet leiden door die slechte reviews. Er zijn altijd wel mensen die ergens over te klagen hebben.

7. Check de openingsuren van de receptie

Tenslotte doe je er goed aan om op voorhand de openingsuren van de receptie op te zoeken. Een camping is geen hotel. Je kunt er dus niet inchecken wanneer je wilt en dikwijls kan je ook niet 24/7 bij de receptie terecht. Let er dus op dat je binnen de openingsuren aankomt. Het zou immers zonde zijn dat je kampeervakantie al in mineur begint. 

camping

Zo, met deze tips kies jij de beste camping uit en kan je van het heerlijke kampeerleven proeven. Geniet van je vakantie!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Vanuit Nederland naar Griekenland met de auto: zo doe je dat!

Comfortabel reizen met je hond: 4 belangrijke tips