Herfst recepten – We nemen niet graag afscheid van die lange, zomerse dagen maar de gezelligheid van de herfst maakt gelukkig veel goed. En om alvast helemaal in the mood te komen, heb ik de lekkerste herfstrecepten opgelijst. Dus neem er snel een dekentje bij en ontdek jouw nieuwe weekmenu!
5x De lekkerste herfst recepten
Currysoep met Pompoen en pastinaak – powered by DOMO
Met Halloween in het vooruitzicht, denk je toch meteen aan een dampende mok pompoensoep? Met de handige soepmakers van DOMO heb je die ook in een handomdraai op tafel staan. Mijn favoriete recept is een lekkere currysoep met pompoen en pastinaak.
Ingrediënten:
- 200 g wortel
- 200 g pastinaak
- 300 g pompoen
- 1,5 kl Thaïse rode currypasta
- 1,5 el groentebouillon
- 300 ml kokosmelk
- 900 ml water
De gloednieuwe digitale soepblender Soup Genius DO726BL verklapt zijn kunnen al bij de naam. Het is niet alleen een soepmaker, maar ook een blender en het heeft zelfs nog meer in petto dan dat! Dit toestel bevat 8 programma’s, waaronder zelfs een pastasaus-programma. Met enkele ingrediënten en de juiste instellingen maak je in 1 toestel een volledige pastasaus mét vlees. De hittebestendige glazen kan heeft een capaciteit van 1 liter voor warme bereidingen, wat overeenkomt met 4 borden soep.
Snelle plantaardige broodlunch van Délio
Een snel broodje voor de lunch maken? En het liefst nog vegan? Dat kan nu met de plantaardige spreads van Délio. Er zijn vier varianten: Chicken Curry, Chicken Samourai, Tonino en Préparé du Chef. 100% plantaardig, 100% tasty!
Vooral deze receptjes zijn heerlijk:
1. Neem een bruin broodje en besmeer deze met Délio préparé du chef 100% plant based. Garneer met gesnipperde ui en augurkschijfjes.
2. Beleg een rustieke lichte boterham met Délio chicky curry/samourai. Garneer met sla (bv eikenbladsla), gegrilde pijnboompitten en bieslook.
3. Beleg een donker bruine boterham met Délio tonino en garneer met zwarte olijfringetjes, halve rode uiringen en rucola.
Klaar voor de herfst met Mutti
Niets zo lekker als kip alla milanese om weer even te dromen van La Bella Italia en stiekem al plannen te maken voor volgende zomer. Enkel de beste tomaten doorstaan de strenge selectie van Mutti en laten de Italiaanse zon op ons bord schijnen. Voor elke bereiding is er een gepast Mutti-product. Zo wordt kip Milanese best gemaakt met passata, die de felrode kleur van tomaten behoudt en een intense, maar zoete smaak heeft.
Ingrediënten:
- 450 g kipfilet
- 3 eieren
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- 100 g boter
- 20 ml olijfolie extra vergine
- 500 g passata van Mutti
- driedubbel tomatenconcentraat van Mutti
- 20 g bleekselderij
- 20 g wortel
- 20 g ui
- verse basilicum
- witte wijn
Recept:
- Snij de kip in blokjes van ca. 6 cm en zet de ingrediënten voor het korstje klaar: bloem, eieren en paneermeel.
- Wentel de kipblokjes eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het broodkruim. Herhaal deze stap voor een extra knapperig korstje tweemaal.
- Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Fruit voor de saus gelijke hoeveelheden (ca 20 gram) grof gesneden bleekselderij, wortel en ui.
- Schenk een scheutje witte wijn erbij, laat op een hoog vuur verdampen en voeg de passata toe. Voeg voor een intensere smaak een eetlepel driedubbel concentraat toe, opgelost in een beetje water.
- Laat 7 tot 8 minuten koken.
- Maak de borden op: verdeel eerst een laagje passata over het bord, leg vervolgens de kipblokjes in het midden en plaats een paar basilicumblaadjes, gebakken in een beetje olijfolie, erbovenop als garnering.
Voor die dag waarbij je niet aan koken toekomt: Natural Healthy Meals
Helemaal geen tijd om te koken maar toch zin een lekkere, gezonde maaltijd? Natural Healthy Meals to the rescue. Deze microgolfmaaltijden vind je bij Delhaize. Lekker, steeds met nutriscore A, evenwichtig, boordevol groenen en nog dan nog eens duurzaam ook. Lekker met de voetjes omhoog, een goede serie opzetten en genieten!
Kies uit:
- Healthy volkoren spaghetti bolognaise
- Scampi rode curry met rijst
- Winterlasagne met pompoen
- Kippenhaasje met pesto, tomaat en volkoren penne
- Falafel bulgur
Salade met Butternut, Halloumi en Bulgur – Vandemoortele
Wat beter dan de herfst te starten dan met een butternut salade. Een vegetarisch, eenvoudig én gezond gerechtje. Afgewerkt met de frisse Yogorette Vinaigrette van Vandemoortele.
Ingrediënten:
- Vandemoortele® Arachideolie
- 1 butternut
- 50 g
- walnoten
- 100 g
- bulgur
- Oregano en rozemarijn
- 100 g
- halloumi
- Peper en zout
- Ras el hanout
- Vandemoortele® Vinaigrette Yogorette
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Snij de butternut in schijven van 1 centimeter, en verwijder de schil en zaadjes.
- Hussel de stukken butternut door de olie en verdeel over een ovenplaat.
- Kruid met oregano, rozemarijn, peper, zout en ras el hanout.
- Strooi de walnoten eroverheen en bak alles in de oven gedurende een halfuur, tot de butternut gaar is.
- Snij de halloumi in stukjes en grill die vervolgens in een pan.
- Kook ondertussen de bulgur in wat gezouten water.
- Presenteer het geheel in een mooie schaal.
- Breng op smaak met de vinaigrette.
Welke herfst recepten spreken jou het meest aan?
Lees ook:
Die Healty Meals zien er precies wel lekker uit.
Wat ziet er heerlijk uit.
Die soep ziet er echt heerlijk uit.
Als er iets is wat ik goed kan maken is het pompoensoep. Maar dit recept wil ik echt even uitproberen. Lijkt me overheerlijk!
Wat een fijne tips. Ik ga de pompoensoep uitproberen, leuk!