Kinderkamer inrichten met een klein budget: zo doe je dat!

Geplaatst door

Wil je de kinderkamer inrichten maar heb je een klein budget? Een mooie kinderkamer hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je goed nadenkt over wat je koopt en waar je het koopt, kan je al een heleboel geld besparen. In deze blogpost geef ik je graag een aantal tips voor een betaalbare kinderkamer. Je kunt deze tips trouwens ook toepassen voor het inrichten van een goedkope babykamer. Lees mee!

kinderkamer inrichten met een klein budget

Kinderkamer inrichten met een klein budget

1. Houd de basis rustig

Allereerst doe je er goed aan om de basis zo neutraal en rustig mogelijk te houden. Als de basis mooi is, kan het immers jaren meegaan. Kies daarom voor een goede vloer die tegen een stootje kan. Schilder de muren in een effen kleur of hang een tijdloos behangetje op. Door middel van accessoires en meubels kan je de kinderkamer gezellig inrichten. Vind je de kamer toch een beetje saai ogen? Dan kan je de volgende tip toepassen!

2. Koop leuke muurstickers

Een neutrale muur is dan wel handig, maar niet zo gezellig. Je kunt dit eenvoudig oplossen door een muur te versieren met leuke muurstickers. Het voordeel hiervan is dat je ze ook weer makkelijk kunt verwijderen als je kind later toe is aan iets nieuws. Dit scheelt je veel tijd in plaats van dat je de volledige muur opnieuw moet schilderen of behangen.

Er zijn tal van muurstickers kinderkamer te vinden die voor veel sfeer en kleur zorgen. Denk aan regenbogen, (jungle) dieren, vlinders, wolken, sterren, feeën en nog zoveel meer. Daarnaast kan je een muursticker met de naam van je kind op de muur plakken, zoals op onderstaand voorbeeld. Dit ziet er superleuk uit en maakt de kinderkamer direct een stuk persoonlijker!

muurstickers kinderkamer

3. Ga tweedehands shoppen

De tijd dat je alleen maar ouderwetse dingen in de tweedehandswinkel kon kopen, is al lang voorbij. Tegenwoordig vind je er steeds meer hippe meubels en accessoires. Soms heeft een meubel alleen nog een likje verf nodig en het lijkt weer als nieuw! Neem ook eens een kijkje op tweedehands websites en kijk of er in jouw buurt iets te koop staat. Zeker in de babyfase heb je veel items nodig die algauw weer overbodig zijn. Geef hier dus niet te veel geld aan uit en shop zoveel mogelijk tweedehands.

4. Koop een meegroeibed

Een meegroeibed zal je op lange termijn veel geld besparen. Er bestaan zelfs bedden die je eerst als ledikant kunt gebruiken. Als je kind ouder wordt, hoef je het bed alleen maar uit te schuiven en steeds een beetje groter te maken. Een meegroeibed kan je gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer zes jaar. Zo hoef je al die tijd maar één bed te kopen en dat komt veel goedkoper uit. Om ongelukken te voorkomen is het uiteraard wel belangrijk om bedhekjes te plaatsen zodat je baby of peuter niet uit het bed kan vallen. 

5. Gebruik decoratie die praktisch is

Ten slotte kan je in een open kast (of op hangplanken) wat leuke decoratie neerzetten. Zo heb je bijvoorbeeld funko pop’s van disney om te verzamelen. Ze zijn leuk om naar te kijken én om mee te spelen! 

Verder raad ik vooral praktische decoratie aan. Praktische decoratie is multifunctioneel dus maak hier zeker gebruik van. Schaf bijvoorbeeld een mooie hangmat kinderkamer aan. Zo’n hangmat ziet er niet alleen superleuk uit, maar is ook ideaal voor je kind wanneer hij of zij zich even terug wil trekken en tot rust wil komen na een drukke schooldag. Ook met mooie knuffels en een zacht tapijt met leuke print kan je veel sfeer creëren in de kinderkamer. En dat allemaal zonder dat je een massa geld kwijt bent. Veel plezier met inrichten!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Gaan Rui zijn kamer binnenkort ook eens meer een jongenskamer van maken en ga ook muurstickers gebruiken

Reacties zijn gesloten.